Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 22:39


Home / Featured / Προτεραιότητα σε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Προτεραιότητα σε προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 9:51 μμ Μάιος 3rd, 2018  


Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Β. Αιγαίου κ. Βάρκα όπως αναρτήθηκε στο facebook:

Αγαπητοί συνάδελφοι, κατά τη σημερινή επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Λέσβου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Μερόπης Τζούφη, αρμόδιας μεταξύ άλλων για θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τονίστηκε από τη μεριά μου, με την ιδιότητα του Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου, η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή γενικότερα και από τους κλάδους ΕΕΠ και ΕΒΠ ειδικότερα.

Αναφέρθηκα στο γεγονός ότι το ποσοστό κάλυψης των κενών από μόνιμους είναι ελάχιστο αφού οι μόνιμοι ΕΕΠ – ΕΒΠ που υπηρετούν στις διάφορες δομές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι αυτή τη στιγμή 17, ενώ οι αναπληρωτές συνάδελφοι που υπηρετούν καλύπτοντας λειτουργικά κενά είναι 110!

Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της αύξησης των πιστώσεων που διατίθενται για πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ ώστε να καλύπτονται όλες οι λειτουργικές ανάγκες, η ανάγκη εξίσωσης των αναπληρωτών με τους μόνιμους ως προς τις παροχές και τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς και το πρόβλημα με τα καθηκοντολόγια Σχολ. Νοσηλευτών και ΕΒΠ που εργάζονται σε γενικά σχολεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από τη μεριά της η κ. Τζούφη έδειξε ότι γνωρίζει τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους μας, μίλησε για την προοπτική μόνιμων προσλήψεων στην εκπαίδευση με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και τόνισε ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα διατεθούν οι ίδιες τουλάχιστον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το καθηκοντολόγιο Σχολικών Νοσηλευτών και ΕΒΠ που υπηρετούν στα γενικά σχολεία έχει ήδη υπογραφεί και εκκρεμεί η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Μιχάλης Βάρκας, ΠΕ 23
Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου

Μέσω facebook

Μαρούσι, 2 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη στη Λέσβο

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Επίσκεψη σε δομές εκπαίδευσης της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη.

Ειδικότερα, επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, καθώς και το 10ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μυτιλήνης, το 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης, καθώς και τα 3ο και 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Η Υφυπουργός είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, καθώς και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης κ. Αναστασία Σκούρτσου. Της εκτέθηκε μια σειρά από θέματα που αφορούν στις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελείται το εκπαιδευτικό λειτούργημα στις συγκεκριμένες δομές, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στις κτηριακές ανάγκες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...