Home / Featured / Πόλεμος ανακοινώσεων σχετικά με περιστατικό σε σχολική εκδρομή. Ποιος θα προστατεύσει το σχολείο, τον Σ.Δ. και τη μαθήτρια;

Πόλεμος ανακοινώσεων σχετικά με περιστατικό σε σχολική εκδρομή. Ποιος θα προστατεύσει το σχολείο, τον Σ.Δ. και τη μαθήτρια;

Δημοσιεύτηκε: 12:30 μμ Μάιος 19th, 2018  


Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Mία 14χρονη μαθήτρια από το Μαρκόπουλο λιποθύμησε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, μετά από χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε η ίδια, μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις της, είχε κάνει χρήση χασίς, το οποίο της παρείχαν δύο συμμαθητές της.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, κατήγγειλε τον Γυμνασιάρχη για «συνειδητή προσπάθεια να συγκαλύψει το περιστατικό», ενώ το σχολείο δίνει αναλυτικές διευκρινίσεις για το επεισόδιο και τις αποφάσεις που ακολούθησαν.

«Λόγω ενός απαράδεκτου χειρισμού που έγινε, κατά τη γνώμη μου, από την υπεύθυνη γυμνασιάρχη, έγινε μία συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους της να κουκουλωθεί το πρόβλημα και να υπάρχουν μόνο κατασταλτικά μέτρα. Σε μία εκδρομή που έγινε πριν από μία εβδομάδα, μία μαθήτρια λιποθύμησε ξαφνικά. Όταν την ρώτησαν τι ακριβώς έχει συμβεί, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Τη ναρκωτική ουσία τής την είχε παράσχει κάποιος συμμαθητής της μέσα στο πούλμαν. Το άσχημο είναι ότι αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να φροντίσουμε να έχουν την κατάλληλη βοήθεια», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι η γυμνασιάρχης επιχείρησε να συγκαλύψει το περιστατικό απομακρύνοντας τους εμπλεκόμενους μαθητές από το σχολείο, ενώ, σύμφωνα με την άποψή του, έπρεπε να ζητήσει βοήθεια για τα παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του σχολείου τονίζει πως «δεν υπήρξε κανένα λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να κινδυνεύσει η υγεία κανενός μαθητή και καμιάς μαθήτριας», υπογραμμίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά αντιμετώπισαν το περιστατικό «με μοναδικό κριτήριο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών».

«Άμα τη επιστροφή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το νόμο και με απόλυτη παιδαγωγική ευαισθησία προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που δημάρχου Μαρκόπουλου περί συγκάλυψης, υπογραμμίζεται πως το γεγονός δεν αποσιωπήθηκε ούτε συγκαλύφθηκε, αντιθέτως, αντιμετωπίστηκε «με την απαιτούμενη σοβαρότητα». «Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων ήρθαν άμεσα σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, τις οικογένειες των μαθητών και με τις συμβουλευτικές δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ουσιαστικής φροντίδας και μέριμνας προς τους μαθητές από δω και πέρα».

Μετά το περιστατικό το σχολείο αποφάσισε να αποβάλει τους εμπλεκόμενους μαθητές με τον κ. Μεθενίτη να κάνει λόγο για λάθος κίνηση που δεν βοηθά τα παιδιά.

Επ’ αυτού η διεύθυνση του σχολείου σημειώνει:

«Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και το σεβασμό προς τη σχολική κοινότητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα σχολεία τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά».

Η μειοψηφία του Δήμου έστειλε στο xenesglosses.eu την παρακάτω ανακοίνωση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ  – Η KOINH ΘΕΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Bad press is good marketing»

(η κακή δημοσιότητα είναι καλό μάρκετινγκ),

συνηθίζουν να λένε οι Αμερικανοί και φαίνεται να το υιοθετεί απόλυτα ο Δήμαρχος κ. Μεθενίτης. Με αφορμή ένα λυπηρό, αλλά δυστυχώς υπαρκτό πρόβλημα της νεολαίας του Δήμου μας, ο κ. Μεθενίτης θεωρεί πως βρήκε πρόσφορο έδαφος για μικροπολιτική σε βάρος των παιδιών μας, των γονέων τους και της σχολικής κοινωνίας ολόκληρου του Δήμου μας.

Τις τελευταίες ώρες πληροφορούμαστε -από όλα σχεδόν τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και εξαιτίας του κ. Μεθενίτη- πως οι συνοδοί καθηγητές και η Διευθύντρια συγκεκριμένου σχολείου του Δήμου μας, αντιμετώπισαν ανεπαρκώς και εν πολλοίς συγκάλυψαν περιστατικό χρήσης ναρκωτικών ουσιών από μαθητές κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου.

Σήμερα επίσης, διαβάζουμε τα δελτία τύπου τόσο του Συλλόγου Διδασκόντων όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πληροφορούμαστε μια άλλη πραγματικότητα, διαφορετική από αυτή που με τόση ζέση εξέθεσε στα κανάλια ο κ. Μεθενίτης.

κ. Μεθενίτη, το πρόβλημα των ναρκωτικών στο Δήμο μας -και όχι μόνο στα σχολεία μας- είναι πολύ σοβαρό και αποτελεί -εδώ και χρόνια- κοινό μυστικό. Η λύση δεν θα έρθει με το να νίπτετε τας χείρας σας και να βγαίνετε στα κανάλια.

Σας ερωτούμε λοιπόν: Ως δημοτική αρχή τα τελευταία 8 χρόνια, τι ακριβώς κάνατε για το θέμα των ναρκωτικών στο Δήμο μας και κυρίως στα σχολεία μας; Τι κάνατε για τους νέους μας;

Μήπως κάτι από τα παρακάτω που αναφέρετε στο κλεψίτυπο προεκλογικό σας πρόγραμμα;

«ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

  • Η πολιτική μας απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών στηρίζεται πάνω στους τρεις άξονες:

            της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Κοινωνικής Επανένταξης.

  • Στον τομέα της Πρόληψης θα στηρίξουμε παράλληλες δραστηριότητες:
    • πλατιάς ενημέρωσης όλου του πληθυσμού μέσα από ημερίδες και εκδηλώσεις,
    • εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες ομάδες (στελέχη δήμου, γονείς)
    • προγραμμάτων πρόληψης σε ομάδες υψηλού κινδύνου (μαθητές, νέοι, άνεργοι).
  • Στον τομέα της Θεραπείας θα οργανώσουμε την εξειδικευμένη και υπεύθυνη ενημέρωση χρηστών και οικογενειών για τα εγκεκριμένα προγράμματα και κέντρα θεραπείας καθώς και την αρχική αξιολόγηση των περιπτώσεων και την παραπομπή στην καταλληλότερη υπηρεσία η πρόγραμμα.
  • Στον τομέα της Κοινωνικής Επανένταξης θα παρέμβουμε μέσω των προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής μέριμνας και ενσωμάτωσης του Δήμου μας.
  • Συνεργασία ΔΗΜΟΥ με ΟΚΑΝΑ και τα εγκεκριμένα κέντρα πρόληψης και θεραπείας.
  • Υποστήριξη υφιστάμενων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών συμπολιτών μας μέσα από την διακριτική συμπαράσταση του Δήμου.»

…ή μήπως αυτό;

«Συστηματική και ανθρώπινη επαφή της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου με εκείνους τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις λεγόμενες Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (άτομα τρίτης ηλικίας χωρίς υποστήριξη, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, εξαρτημένα άτομα, νεαρά παραβατικά άτομα, μακροχρόνια άνεργοι κ.λ.π.).»

…ή αυτό;

«Ίδρυση Κέντρων Νεολαίας σε Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη με επέκταση του υπάρχοντος Πολυχώρου. Χώροι για πολιτιστική ανάπτυξη και δημιουργία που θα δώσει κίνητρα στους νέους της περιοχής μας.»

Αντί να επιρρίπτετε τις ευθύνες αλλού δημιουργώντας εντυπώσεις, στιγματίζοντας πρόσωπα και δυσφημίζοντας το Δήμο μας, ας αναλάβετε επιτέλους το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί!

Ως Δήμαρχος οφείλετε να στηρίζετε τα σχολεία του τόπου και να αναγνωρίσετε επιτέλους πως για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν υπάρχουν εκπαιδευτικοί θεσμοί, αρμόδιοι να τα αντιμετωπίσουν. Οφείλετε να συνεργάζεστε με αυτούς και στην περίπτωση που διαφωνείτε οι παρεμβάσεις σας να γίνονται μέσα από τα εντεταλμένα σχολικά όργανα και όχι μέσω συνεντεύξεων σε κανάλια τηλεόρασης που μόνο διόγκωση του προβλήματος προκαλούν, διασυρμό και πόνο στα νέα άτομα που εμπλέκονται και στις οικογένειές τους.

Ως Δήμαρχος οφείλετε να δημιουργείτε υποστηρικτικές δομές μέσα από τις οποίες οι νέοι θα μπορούν να βρουν διέξοδο από τα καθημερινά τους προβλήματα αντί να  αφιερώνουν ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μόνο στην απομόνωση του ατόμου οδηγούν, όπως εσείς πολύ καλά ξέρετε.

Ως Δήμαρχος οφείλετε, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώνετε αντικειμενικά τα όσα γνωρίζετε αντί να αποκρύπτετε τις προθέσεις σας. Χαρακτηριστικά παρά την εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (16/5/2018), για το κτιριακό πρόβλημα του 1ου Γυμνασίου Μακροπούλου εσείς παρόλο που γνωρίζατε το πρόβλημα, προτιμήσατε να ενημερώσετε τους Δημοτικούς Συμβούλους για το λυπηρό γεγονός μέσα από δηλώσεις σας στα τηλεοπτικά κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απαξιώσατε κατ΄ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τη Διεύθυνση του Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρκοπούλου.

Πλέον δεν μπορεί να σας αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας!

Η Μειοψηφία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» – Αλλαγιάννης Κων/νος

«ΔΙΕΞΟΔΟΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» – Μεθενίτης Κων/νος

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Αδάμος Γεώργιος

«ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ» – Μπέης Λεωνίδας

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» – Μπέη Θάλεια


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...