Home / HEADER-NEWS / Κοινή αξιολόγηση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης ειδικοτήτων ΠΕ07, ΠΕ05

Κοινή αξιολόγηση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης ειδικοτήτων ΠΕ07, ΠΕ05

Δημοσιεύτηκε: 12:49 μμ Μάιος 23rd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ειδικότητες ΠΕ07 (Γερμανικής γλώσσας) και ΠΕ05 (Γαλλικής γλώσσας) και με το παρόν υπόμνημα θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για το υπάρχον καθεστώς διαχωρισμένης αξιολόγησης αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ως άνω ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα: κατά το διορισμό μας δεν υπήρχε η δυνατότητα επιλογής βαθμίδας εκπαίδευσης, παρότι οι δύο γλώσσες διδάσκονταν από τότε και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο από το 2013 πραγματοποιήθηκαν άνομες μετατάξεις συναδέλφων, των οποίων η μοριοδότηση ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει πολλαπλές αιτήσεις μετατάξεων καθώς και ενστάσεις επί των σχετικών αποφάσεων, οι οποίες ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν, ούτε καν απαντήθηκαν. Επί τουλάχιστον μία δεκαετία καλύπτουμε λειτουργικά κενά και πάγιες ανάγκες που ανακύπτουν κάθε σχολικό έτος με την απόσπασή μας από τις οργανικές μας  θέσεις.

Tο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι με τις αριθμ.130032/Ε1/10.8.2017 (ΦΕΚ 796/τ.Γ΄/21.8.2017, ΑΔΑ: 6ΙΝΩ4653ΠΣ-Υ3Ι) και 130003/Ε2/10.8.2017 (ΦΕΚ 797/τ.Γ΄/21.8.2017, ΑΔΑ: ΩΣ614653ΠΣ-2ΡΥ) υπουργικές αποφάσεις διορίζονται 21 εκπαιδευτικοί ΠΕ07 (Γερμανικής) και 33 εκπαιδευτικοί ΠΕ05 (Γαλλικής) στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι λοιπόν, καθώς και οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως προαναφέρθηκε, θα καλύψουν την πλειονότητα των λειτουργικών κενών προς απόσπαση, καθότι η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ προηγείται χρονικά της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ.

Θεωρούμε όμως ότι πρόκειται για κατάφωρη αδικία εις βάρος μας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μακρόχρονη ταλαιπωρία μας και των οικογενειών μας. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής καθιστά εμάς και πάρα πολλούς ακόμη εκπαιδευτικούς με μεγάλα οικογενειακά, οικονομικά και προβλήματα υγείας ανήμπορους να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, μακριά από τον τόπο συμφερόντων μας, ειδικά μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών. Πέρα από την προσωπική μας ταλαιπωρία, αυτό φυσικά έχει επιπτώσεις και στις οικογένειές μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ελάχιστα λειτουργικά κενά στη Δευτεροβάθμια ώστε να καταστεί εφικτή η απόσπασή μας σε αυτά και η συντριπτική πλειοψηφία των αποσπάσεων είναι στην Πρωτοβάθμια, ζητάμε: την από κοινού εξέταση και αξιολόγηση των αιτήσεων απόσπασης των εν λόγω ειδικοτήτων (ΠΕ05 και ΠΕ07) και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια), καθότι σκοπός των αποσπάσεων ήταν ανέκαθεν η κάλυψη λειτουργικών κενών με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Κάτι που σε περίπτωση ξεχωριστής εξέτασης των δύο βαθμίδων δεν θα είναι εφικτό, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας έχουν πολλά έτη προϋπηρεσίας, οικογένειες, κ.λπ. Επομένως, ο πιο δίκαιος τρόπος πραγματοποίησης αποσπάσεων δεδομένων των συνθηκών είναι η από κοινού εξέταση των μορίων και των κριτηρίων όλων των εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) για τις ειδικότητες αυτές.

Ζητάμε ακόμη: την εμφάνιση των πραγματικών λειτουργικών κενών, όπως αυτά δίνονται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την πραγματοποίηση των αποσπάσεων με τη διαδικασία που προαναφέρθηκε στα εν λόγω κενά.

Υπογράφουν 28 εκπαιδευτικοί Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...