Home / HEADER-NEWS / Καλούμε παράσταση διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 18/5 στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας του δήμου Αθηναίων

Καλούμε παράσταση διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 18/5 στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας του δήμου Αθηναίων

Δημοσιεύτηκε: 10:07 πμ Μάιος 17th, 2018  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com

                                                                                                                          Αθήνα, 16-5-2018

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Καλούμε παράσταση διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 18/5 στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας του δήμου Αθηναίων

Πάνω από 60% μείωση έχει υποστεί η κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των  λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων στα χρόνια των Μνημονίων ενώ οι περικοπές στις δαπάνες για την δημόσια Παιδεία έχουν υποβαθμίσει συνολικά το Δημόσιο Σχολείο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική των περικοπών της τρόικα, στραγγαλίζει τη δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζοντας τη συνεχώς. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε ασφυξία τα σχολεία. Οι σχολικές μονάδες έχουν βασικές ελλείψεις ενώ κανένας απολύτως εκσυγχρονισμός στον τεχνολογικό εξοπλισμό τους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι δήμοι οφείλουν να απαιτήσουν αύξηση της χρηματοδότησης και όχι να διαχειρίζονται τη φτώχεια, περικόπτοντας συνεχώς τα χρήματα που αποδίδουν στα σχολεία.

Ταυτόχρονα, η εκτίμηση των εκπαιδευτικών συλλόγων της Αθήνας, πως με τη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών του Δήμου Αθηναίων σε μία, επιχειρείται ο οικονομικός στραγγαλισμός των Δημοτικών σχολείων και  Νηπιαγωγείων, επιβεβαιώθηκε πλήρως τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της.

Τεράστια είναι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες –Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- του δήμου Αθηναίων. Τα χρήματα που τους αποδίδονται αντιστοιχούν στο 30% της κάθε δόσης ενώ τα υπόλοιπα παρακρατούνται, το 50% υποτίθεται για αποπληρωμή των ΔΕΚΟ και το υπόλοιπο 20% ως «κουμπαράς» της σχολικής επιτροπής για να ικανοποιεί τα αιτήματα των σχολικών μονάδων με έκτακτες επιχορηγήσεις. Φυσικά, κανένας απολογισμός των προηγούμενων σχολικών επιτροπών, που και στο παρελθόν αυτές διαχειρίζονταν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης και δεν την απέδιδαν ως όφειλαν στις σχολικές μονάδες. Κάποιες από αυτές μάλιστα, άφησαν χρέη, που καλούνται τώρα να αποπληρώσουν οι σχολικές μονάδες από τα χρήματα των τωρινών επιχορηγήσεων, χωρίς εξήγηση γιατί δεν το είχαν ήδη κάνει ενώ παρακρατούσαν τα χρήματα.

Την ίδια στιγμή, άλλων σχολικών μονάδων ικανοποιούνται τα αιτήματα και άλλων όχι, χωρίς να υπάρχουν κοινά κριτήρια και χωρίς να κρατιέται στοιχειωδώς η αποτύπωση της επιχορήγησης.

Στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής την Παρασκευή 18/5, μέσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι ο απολογισμός του έτους 2017 καθώς και παρακράτηση ποσοστού τουλάχιστον 10% από την εκάστοτε δόση των μισθωμάτων των κυλικείων και κάθε άλλου μισθώματος στα σχολεία.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18/5, στις 3.30 μμ στο χώρο που συνεδριάζει η σχολική επιτροπή πλ. Ηρώων στην πλ. Ψυρή.

 

Διεκδικούμε:

  • Γενναία αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.
  • Απόδοση των χρημάτων των δόσεων στις σχολικές κοινότητες και διαχείρισή τους από αυτές όπως ακριβώς ορίζει ο σχετικός αλγόριθμος.
  • Άμεση χρηματοδότηση και με έκτακτη επιχορήγηση των οξυμένων αναγκών των νηπιαγωγείων με το ποσό των 500-700 ευρώ ανά νηπιαγωγείο και αντίστοιχα των τμημάτων ένταξης και του ολοήμερου δημοτικού σχολείου!
  • Να αναλάβει μόνιμα ο Δήμος την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, όπως 500 λίτρα πετρέλαιο ανά έτος και λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.
  • Απαιτούμε την αύξηση της επιχορήγησης στα σχολεία τώρα, τη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων και την επιστροφή της οικονομικής διαχείρισης των σχολείων στους πλέον αρμόδιους, στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της κάθε σχολικής μονάδας, την παραπέρα ανάπτυξη των αρμοδιοτήτων των ΔΕΠ.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...