Home / HEADER-NEWS / Κάλεσμα των «Προοδευτικών Ρευμάτων» προς όλους τους  συναδέλφους  για συνεργασία, συμπόρευση και συστράτευση

Κάλεσμα των «Προοδευτικών Ρευμάτων» προς όλους τους  συναδέλφους  για συνεργασία, συμπόρευση και συστράτευση

Δημοσιεύτηκε: 8:13 μμ Μάιος 24th, 2018  


www.ekpaideutikareumata.gr

proodeutikareumata@gmail.com

www.facebook.com/reumata

23-05-2018

Κάλεσμα των «Προοδευτικών Ρευμάτων» προς όλους τους  συναδέλφους  για συνεργασία, συμπόρευση και συστράτευση

Για τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, ο συνδικαλισμός αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών.  Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά, όπου βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών καταπατούνται ή καταστρατηγούνται στο όνομα του μνημονίου και της δήθεν σωτηρίας της χώρας μας, η συνδικαλιστική εκπροσώπηση αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο για όλους μας. Όχι όμως εκείνη η εκπροσώπηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κομματικής ή προσωπικής στρατηγικής μα η εκπροσώπηση που αγωνίζεται για την ισότητα, την ελευθερία, τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών.

Δηλώσαμε εξαρχής την ανεξαρτησία μας. Δεν αποτελούμε εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος ούτε κλειστή ομάδα. Το αποδείξαμε με την αυτόνομη κάθοδό μας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και με τη στάση μας  από την ίδρυσή μας. Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε όσους εκπαιδευτικούς αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν και να προσφέρουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία μας. Είναι καιρός να μπει φραγμός στη λειτουργία του συνδικαλισμού ως το μακρύ χέρι του κομματικού μηχανισμού ή ως η «πέμπτη φάλαγγα» των κέντρων εξουσίας! Να πάψει η εκπροσώπηση από λειτούργημα και δικαίωμα για όλους, να γίνεται «επάγγελμα» για τους λίγους!

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»  απευθύνουν κάλεσμα  συμπόρευσης και συστράτευσης  γιατί θεωρούν πως είναι η ώρα για αποφάσεις και  ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων. Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ εσάς, τους εκπαιδευτικούς, που εκφράζετε το μεγάλο τμήμα των δημοκρατικών και υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων, που επιθυμείτε την αναγέννηση, την ανασυγκρότηση και την αλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος. Απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ εσάς που συμφωνείτε με το πλαίσιο αρχών μας και είστε αποφασισμένοι να συμμετέχετε  με συνέπεια, αλληλοσεβασμό και υπευθυνότητα, προκειμένου να προχωρήσουμε  μπροστά χωρίς κομματικές στηρίξεις, χρίσματα, προνόμια, παλιές πρακτικές, αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Χωρίς αλαζονεία, αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς, αλλά  με  αποφασιστικότητα που μας επιβάλει η κρίσιμη συγκυρία να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα σπάσουμε τα δεσμά της κρίσης και της εξάρτησης με την παραίτηση, την απαξίωση και την απάθεια. Ούτε με τη στείρα καταγγελία και την ανώφελα υψωμένη γροθιά. Θα σπάσουμε τα δεσμά της κρίσης με την υπεύθυνη υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ενεργό συμμετοχή μας, τη δράση μας!

Απευθύνουμε  κάλεσμα  συνεργασίας, συμπόρευσης και συστράτευσης  κυρίως στους νέους συναδέλφους μας αναπληρωτές που δοκιμάζονται καθημερινά, που αγωνιούν, που δεν αντέχουν άλλο, που αναζητούν την ελπίδα. Είναι ευθύνη όλων μας να σφυρηλατήσουμε την ενότητα και να γυρίσουμε την πλάτη στην πολυδιάσπαση που έντεχνα καλλιεργούν κόμματα και εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις για μικροπαραταξιακά οφέλη.

Σας καλούμε λοιπόν σήμερα να πλαισιώσετε και να στηρίξετε ενεργά την προσπάθειά μας ώστε να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μαζί, μια κοινή πορεία που θα κάνει το όραμά μας πράξη με πρωταρχικές αξίες τη δημοκρατία, την παιδαγωγική ελευθερία, την αλληλεγγύη, την προσφορά στο συνάδελφο, τη δράση, τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ισότητα που στόχο θα έχει:

  • να υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών
  • να ελέγχει τις αποφάσεις της Διοίκησης και όσους την υπηρετούν
  • να συμπαραστέκεται στον εκπαιδευτικό σε κάθε πρόβλημα που έχει στον εργασιακό του χώρο
  • να αντιστέκεται σε κάθε μορφή χειραγώγησης του εκπαιδευτικού και του έργου του
  • να προασπίζει τις παιδαγωγικές ελευθερίες
  • να εμπνέει τον εκπαιδευτικό για συμμετοχή στα κοινά ( αγωνιστικές και πολιτιστικές δράσεις)

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών επιλέγουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που ενώνει τους συνδικαλιστές με κάθε εξουσία, κομματική ή κυβερνητική, στοιχείο που έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ΚΑΙ σήμερα, ολέθριο για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...