Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 17:24


Home / Featured / Ιδρύονται εκατοντάδες Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία για κάθε μαθητή με ειδικές ανάγκες.

Ιδρύονται εκατοντάδες Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία για κάθε μαθητή με ειδικές ανάγκες.

Δημοσιεύτηκε: 11:53 μμ Μάιος 11th, 2018  


Στα εγκαίνια της έκθεσης των ΕΠΑ.Λ. στο Βόλο στην Παραλία παρευρέθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ Γιώργο Μουστάκα. Στην έκθεση παρευρέθηκαν, επίσης, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης,  η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η έκθεση που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας πλαισιώθηκε από περισσότερα από 150 μαθητικά έργα από τα δέκα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας και τα εργαστηριακά κέντρα του νομού, από τα δύο ειδικά εργαστήρια επαγγελματικής εκπαίδευσης σε Βόλο και Αλμυρό, καθώς και από το Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Ο Υφυπουργός, στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα, συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο που συντελείται στα επαγγελματικά λύκεια τονίζοντας ότι με τη δική τους ενεργό προσπάθεια το Επαγγελματικό Λύκειο αναβαθμίζεται αποτελώντας πλέον ισότιμη επιλογή για τους αποφοίτους Γυμνασίων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των μαθητών/-ητριών με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), την πρόσβαση σε 2ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τη συνέχιση σπουδών στα ΙΕΚ και τη συμμετοχή των αποφοίτων στο «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Επισήμανε την έναρξη του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια και τόνισε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 70 εκ. € με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Την επόμενη μέρα, συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες, επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας και το ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, όπου είχε εκτεταμένη συζήτηση σε ένα εξαιρετικό κλίμα με Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου και το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, όπου τόνισε ότι ύστερα από 8 χρόνια αδράνειας, το Υπουργείο Παιδείας, προχώρησε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στην Ειδική Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ίδρυση εκατοντάδων δομών Ειδικής Αγωγής (Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία) ώστε να παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης κάθε μαθητή με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε κάθε σημείο της χώρας.

Επισήμανε τη σημαντική αύξηση προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτές, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό) σε σχέση με τα προηγούμενα σχολικά έτη (10.800 κατά το έτος 2017-18 έναντι 6.300 το έτος 2014-15), τη λειτουργία περισσότερων από 500 νέων Τμημάτων Ένταξης, 23 νέων Ειδικών Σχολείων και 12 νέων Λυκειακών Τάξεων.

Τέλος, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σκιάθου, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Προϋπηρεσία το κύριο κριτήριο των μόνιμων προσλήψεων. Πάνω από 24.000 οι προσλήψεις την επόμενη χρονιά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...