Τελευταία Νέα

Κυριακή, 05/04/2020, 03:33


Home / Featured / Γερμανία – Η αστυνομία περίμενε κοπανατζήδες μαθητές και γονείς στα αεροδρόμια. Βαριά τα πρόστιμα

Γερμανία – Η αστυνομία περίμενε κοπανατζήδες μαθητές και γονείς στα αεροδρόμια. Βαριά τα πρόστιμα

Δημοσιεύτηκε: 11:59 μμ Μάιος 23rd, 2018  


Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησαν οι διακοπές για περισσότερες από 20 οικογένειες στη Γερμανία, καθώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα επειδή πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο για να ταξιδέψουν.

Ακούγεται παράδοξο, αφού δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γονείς να αποφασίσουν να ταξιδέψουν μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι σχολικές διακοπές, είτε για να εξασφαλίσουν φτηνότερα εισιτήρια, είτε για να αποφύγουν την πολυκοσμία. Αυτά όμως δεν… περνάνε στη Βαυαρία. Η αστυνομία την είχε… στήσει στα αεροδρόμια, για τις διακοπές της Πεντηκοστής την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ελέγξει αν υπάρχουν μαθητές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πως θα λάβετε την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ

Εντόπισαν γονείς που ταξίδευαν με παιδιά από 4 έως 16 ετών και τους σταμάτησαν, ζητώντας να επιδείξουν την επιστολή από το σχολείο που δείχνει ότι έχουν την άδεια να λείψουν από το μάθημα. Συνολικά εντοπίστηκαν 11 παιδιά στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης και άλλα 10 στο Μέμινγκεν.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, οι γονείς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ, που προβλέπει η νομοθεσία στη Βαυαρία για εκείνους των οποίων τα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς άδεια. Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Αστυνομικός στο αεροδρόμιο του Μέμινγκεν δήλωσε στο Spiegel ότι θα μπορούσε να τους κάνει να χάσουν την πτήση και να δώσει εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοίνωση για το ΚΠΓ

«Καλούμε το σχολείο για να ελέγξουμε αν απουσιάζουν δίχως άδεια. Αν ο εκπαιδευτικός επιμείνει να επιστρέψουν τα παιδιά, τότε πρέπει να τα πάμε πίσω», είπε ο αστυνομικός. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αυτή τη φορά. Αλλά οι οικογένειες που «πιάστηκαν» παραπέμφθηκαν στις τοπικές αρχές, που θα αποφασίσουν αν θα τους επιβληθούν πρόστιμα.


 

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Η σημερινή Γερμανία θυμίζει συνολικά ολοένα και περισσότερο την αλήστου μνήμης DDR του Χόνεκερ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού 2019-20

Το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. είναι αρμόδιο για μεταθέσεις i) μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ...