Home / Featured / Ενισχυτική Διδασκαλία και προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα ΕΠΑΛ καθώς και ψυχολόγων

Ενισχυτική Διδασκαλία και προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα ΕΠΑΛ καθώς και ψυχολόγων

Δημοσιεύτηκε: 10:13 μμ Μάιος 7th, 2018  


Μέχρι το τέλος του 2018 εκτιμούν στο Υπουργείο Παιδείας ότι θα υπάρχουν καινούργια ωρολόγια προγράμματα στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα προγράμματα αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το σχολικό έτος 2019-2020 όπως δήλωσε σε εκδήλωση για τη Μαθητεία στην πόλη της Βέροιας ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Μουστάκας.

Παράλληλα ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα το ΙΕΠ θα δημοσιεύσει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν το οποίο θα μελετήσει καινούργιες ειδικότητες, καινούργια προγράμματα, καινούργια βιβλία.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

Ο Διευθυντής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά και την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι στο πιλοτικό πρόγραμμα μπαίνει δεύτερος καθηγητής σε μαθηματικά και Ν.Ελληνικά και τα αποτελέσματα είναι θετικά.  Ως xenesglosses.eu έχουμε γράψει ότι η γενίκευση του προγράμματος ενδεχομένως να δώσει 400 προσλήψεις αναπληρωτών φιλολόγων μειωμένου ωραρίου και ισάριθμες προσλήψεις μαθηματικών.

Παράλληλα έδωσε την είδηση ότι την επόμενη χρονιά όλα τα ΕΠΑΛ θα έχουν ψυχολόγους 


 

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    «Όλα τα ΕΠΑ.Λ. θα έχουν ψυχολόγους!» Θα πρόκειται για την πλέον παράλογη, αψυχολόγητη και αχρείαστη σπατάλη. Από πού κι ως πού τα Επαγγελματικά Λύκεια χρειάζονται ψυχολόγους; Τί είναι, ειδικά σχολεία; Εδώ δεν σας φέρνουν αντίρρηση από την τρόικα, ε…, από τους θεσμούς, κύριε υπουργέ; Υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις ψυχολόγων αλλά όχι για διορισμούς δασκάλων/εκπαιδευτικών ειδικοτήτων/καθηγητών που διδάσκουν και βγάζουν πέραν του διδακτικού έργου και πέραν του ωραρίου άλλη τόση γραφειοκρατική εργασία;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...