Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 21/10/2019, 18:00


Home / Featured / Ενισχυτική Διδασκαλία και προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα ΕΠΑΛ καθώς και ψυχολόγων

Ενισχυτική Διδασκαλία και προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όλα τα ΕΠΑΛ καθώς και ψυχολόγων

Δημοσιεύτηκε: 10:13 μμ Μάιος 7th, 2018  


Μέχρι το τέλος του 2018 εκτιμούν στο Υπουργείο Παιδείας ότι θα υπάρχουν καινούργια ωρολόγια προγράμματα στα Επαγγελματικά Λύκεια. Τα προγράμματα αυτά θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από το σχολικό έτος 2019-2020 όπως δήλωσε σε εκδήλωση για τη Μαθητεία στην πόλη της Βέροιας ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Μουστάκας.

Παράλληλα ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι πολύ σύντομα το ΙΕΠ θα δημοσιεύσει ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν το οποίο θα μελετήσει καινούργιες ειδικότητες, καινούργια προγράμματα, καινούργια βιβλία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΟΕ: Θεσμική εκτροπή οι εγκύκλιοι του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την επιλογή σημαιοφόρων

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ

Ο Διευθυντής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά και την επόμενη σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Ο κ. Μουστάκας ανέφερε ότι στο πιλοτικό πρόγραμμα μπαίνει δεύτερος καθηγητής σε μαθηματικά και Ν.Ελληνικά και τα αποτελέσματα είναι θετικά.  Ως xenesglosses.eu έχουμε γράψει ότι η γενίκευση του προγράμματος ενδεχομένως να δώσει 400 προσλήψεις αναπληρωτών φιλολόγων μειωμένου ωραρίου και ισάριθμες προσλήψεις μαθηματικών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

Παράλληλα έδωσε την είδηση ότι την επόμενη χρονιά όλα τα ΕΠΑΛ θα έχουν ψυχολόγους 


 

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    «Όλα τα ΕΠΑ.Λ. θα έχουν ψυχολόγους!» Θα πρόκειται για την πλέον παράλογη, αψυχολόγητη και αχρείαστη σπατάλη. Από πού κι ως πού τα Επαγγελματικά Λύκεια χρειάζονται ψυχολόγους; Τί είναι, ειδικά σχολεία; Εδώ δεν σας φέρνουν αντίρρηση από την τρόικα, ε…, από τους θεσμούς, κύριε υπουργέ; Υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις ψυχολόγων αλλά όχι για διορισμούς δασκάλων/εκπαιδευτικών ειδικοτήτων/καθηγητών που διδάσκουν και βγάζουν πέραν του διδακτικού έργου και πέραν του ωραρίου άλλη τόση γραφειοκρατική εργασία;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Ε.Α του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ...