Home / Featured / Διορισμοί και ανάγκη βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών

Διορισμοί και ανάγκη βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:12 μμ Μάιος 4th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για μια ακόμη φορά έγινε αναφορά σε διορισμούς εκπαιδευτικών αυτή τη φορά από την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Μυτιλήνη. Η Υφυπουργός δήλωσε ότι για να μιλήσει κανείς για μεταβολές πρέπει να εξασφαλίσει το προσωπικό τονίζοντας ότι έχοντας επίγνωση των κενών σε προσωπικό η Κυβέρνηση έχει διατυπώσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Θεωρούμε ότι η φετινή χρονιά, είναι η χρονιά της Παιδείας για μόνιμους διορισμούς.

Η κα Τζούφη σημείωσε ότι για πρώτη φορά έχουν την έγγραφη διαβεβαίωση των Θεσμών που έχουν αποδεχτεί την αναγκαιότητα για προσλήψεις ενώ σε αυτό συνηγορεί και η έκθεση του ΟΟΣΑ που λέει ότι είναι καταστροφικό για την εκπαίδευση το πλήρες πάγωμα των προσλήψεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα βελτίωσης του πλαισίου των αναπληρωτών.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες ρυθμίσεις για μετακίνηση, διατροφή αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα καθώς όσος και να είναι ο αριθμός των μόνιμων διορισμών για αρκετό χρονικό διάστημα θα χρειαζόμαστε αρκετούς αναπληρωτές για να λειτουργήσουν τα σχολεία, που για πολλά χρόνια  δίνουν αυτή τη μάχη και πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε το εργασιακό τους πλαίσιο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...