Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 16:03


Home / Featured / Χρονοδιάγραμμα και παρατάσεις στη θητεία στελεχών εκπαίδευσης. Ποιο το σχέδιο του Υπουργείου

Χρονοδιάγραμμα και παρατάσεις στη θητεία στελεχών εκπαίδευσης. Ποιο το σχέδιο του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: 7:44 πμ Μάιος 8th, 2018  


Λίγες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα ψήφισης και κατοπινής εξέλιξης του νομοσχεδίου «Αναδιοργάνωση των Δομών Υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες Διατάξεις», μιας και απασχολεί, περισσότερο η διαδικασία επιλογής στελεχών βεβαίως, αρκετό κόσμο της εκπαίδευσης.
  • Το νομοσχέδιο προετοιμάζεται στην νομοπαρασκευστική της Βουλής εδώ και μέρες και μπορεί και την τρέχουσα εβδομάδα ν αναρτηθεί στο site της Βουλής.
  • Μέχρι 31/05/2018 θα έχει ψηφισθεί και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, τις οποίες το Υπουργείο τις έχει σχεδόν έτοιμες.
  • Η επιλογή στελεχών δεν θ αρχίσει από πάνω προς τα κάτω, που είναι και το ορθό,αλλά θα δοθεί παράταση στη θητεία των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και στην των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η θητεία λήγει τον Ιούνιο.
  • Οι επιλογές στελεχών θ αρχίσουν λοιπόν από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου(τέως Σχολικοί Σύμβουλοι) και από τους Προϊσταμένους των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.)(τέως Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης) και το Υπουργείο ευελπιστεί να έχουν περατωθεί έως τέλη Αυγούστου.
  • Οι επιλογές στελεχών που αφορούν σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και σε Προϊσταμένους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.), θα διενεργηθούν από Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής, ενώ οι επιλογές που αφορούν στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διενεργηθούν, όποτε διενεργηθούν, από τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, σε κεντρικό επίπεδο.
Ο παραπάνω προγραμματισμός ισχύει αυτή τη στιγμή και δεν μένει παρά να τον δούμε και να πραγματοποιείται.
Βασίλης Βούγιας
http://seepea-stella.blogspot.gr
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...