Home / HEADER-NEWS / Αριστοτέλης – Για την συγκέντρωση και απεργία της 11/5

Αριστοτέλης – Για την συγκέντρωση και απεργία της 11/5

Δημοσιεύτηκε: 2:17 μμ Μάιος 9th, 2018  


Παρασκευή 11/5, Συγκέντρωση και απεργία, Πανελλαδική μέρα ενάντια στην ελαστική εργασία για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και ευρύτερα στο δημόσιο

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών στην πανελλαδική μέρα αγώνα ενάντια στην μαύρη και ελαστική εργασία – για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με συγκέντρωση στις 13.00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεντρωνόμαστε από τις 12 μμ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην κατασκήνωση των απολυμένων συμβασιούχων από τους ΟΤΑ. Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ 8.00-12.00 και η ΑΔΕΔΥ 12.00-τέλος βάρδιας. Οι στάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι δύο κι έτσι να καλύπτουν όλο το ωράριο, πρωινό ή και ολοήμερο ή και ωράριο ΔΥΕΠ

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί:

  • την συνέχιση του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση, που τάραξε τα νερά της αδράνειας και έβγαλε ξανά στο δρόμο τους ελαστικά εργαζόμενους και τον κόσμο της εκπαίδευσης με μεγάλα αποφασιστικά συλλαλητήρια στο Υπουργείο (με τη διπλή κατάληψή του) και στο Μέγαρο Μαξίμου που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τα ΜΑΤ.
  • απάντηση στην νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση και τις προκλητικές εκτιμήσεις και κατευθύνσεις καθώς επιβραβεύει όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή για τον πολλαπλασιασμό των αναπληρωτών αντί για μόνιμους διορισμούς.
  • απάντηση στην κατάθεση του ν/σχέδιου για τις αλλαγές στις δομές στην εκπαίδευση στη Βουλή που φέρνει την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση, διαλύει την ειδική αγωγή και συρρικνώνει – περικόπτει ότι έχει απομείνει από ορισμένες διαδικασίες στήριξης του δημόσιου σχολείου.

Ο συντονισμός όλων των εργαζόμενων σε όλο το δημόσιο  ενάντια στην ελαστική εργασία είναι ο δρόμος για την απόκρουση της δραματικής επέκτασης των κάθε είδους ελαστικών μορφών απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με προγράμματα ΕΣΠΑ, συμβάσεις 2μηνων, 5μηνων, 8μηνων κλπ, της μαύρης και απλήρωτης εργασίας που επιβάλουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και η εργοδοσία περιορίζοντας και χτυπώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά όλων που πάει μαζί με τη μάχη ενάντια στη συρρίκνωση του δημόσιου και την ιδιωτικοποίηση παροχών και υπηρεσιών (Παιδεία, υγεία, απορρίμματα, πολιτισμός κλπ)

Μόνο ο αποφασιστικός ενωμένος αγώνας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων μπορεί να σπάσει στην πράξη τα Μνημόνια και την επιβολή της φτηνής εργασίας και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η ομηρία των αναπληρωτών και όλων των συμβασιούχων.

Να σταματήσει η ανακύκλωση των εργαζόμενων και το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε δυο και τρεις εργαζόμενους με τις απολύσεις συμβασιούχων και την πρόσληψη νέων συμβασιούχων.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και των συμβασιούχων – Kαμία απόλυση εργαζόμενου! Δεν θα αποδεχτούμε την κοροϊδία που έζησαν οι χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους που τους έταζαν ότι θα διοριστούν στις 8500 χιλιάδες θέσεις που εξήγγειλαν και βρέθηκαν το 90 % απολυμένοι.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σπάσει η αδιοριστία και η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημοσίου ευρύτερα που επιβάλουν τα Μνημόνια, η ΕΕ και η κυβέρνηση.  Διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών για δημόσιες παροχές και υπηρεσίες για όλους και όχι διορισμούς μόνο σε ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως αυτές στους ΟΤΑ.

Ίσα δικαιώματα σε αναπληρωτές συμβασιούχους με τους μόνιμους. Καθολική ίση συμμετοχή στα συνδικάτα με πλήρη δικαιώματα όπως γίνεται στην εκπαίδευση.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από της 12 μέχρι της λήξη της βάρδιας (αφορά τόσο το πρωινό όσο και το απογευματινό πρόγραμμα)

Όλοι/Όλες στο συλλαλητήριο στις 13.00 στα Προπύλαια και την πορεία

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...