Home / HEADER-NEWS / Τα Άνω Λιόσια αποκτούν Ειδικό Γυμνάσιο

Τα Άνω Λιόσια αποκτούν Ειδικό Γυμνάσιο

Δημοσιεύτηκε: 10:45 μμ Μάιος 22nd, 2018  


Ένα αίτημα ετών για τα Άνω Λιόσια, η δημιουργία ειδικού γυμνασίου, που θα εξασφαλίσει δωρεάν εκπαίδευση σε μαθητές με ειδικές ανάγκες στην περιοχή, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Τη σύμβαση κατασκευής του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων υπέγραψαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές) Βασίλης Καραγιάννης και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ΦΟΡΕΑΣ ΑΤΕΒΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., αν και οι μελέτες για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια οδηγώντας στον κίνδυνο απώλειας σημαντικών κοινοτικών κονδυλίων, η υλοποίηση του έργου δρομολογήθηκε μόλις το 2016, μετά από ενέργειες της διοίκησης της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., η οποία το έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων και έδωσε εντολή για την επικαιροποίηση της μελέτης και τη δημοπράτηση του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.905.835,26 ευρώ -που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής)- αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 700 ημέρες και το σχολικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε ακίνητο έκτασης 4.687,66 τ. μ., ιδιοκτησίας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε..

Το σύγχρονων προδιαγραφών Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και να παρέχει πλήρη προσβασιμότητα, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, θα διαθέτει δυο βιοκλιματικά κτίρια.

Οι εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια (φυσικοθεραπευτήριο, εργαστήριο λογοθεραπείας, εργαστήρια φυσικής-χημείας, πληροφορικής, μουσικής, πηλού, σχεδίου και βιβλιοθήκη), οι διοικητικοί χώροι, οι χώροι ανάπαυσης, παιχνιδιού και φαγητού και μια τάξη για παιδιά με πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα, θα αναπτυχθούν σε δυο ορόφους στο κυρίως κτίριο διδακτηρίου.

Στο κτίριο του φυσιοθεραπευτηρίου, θα αναπτυχθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, πισίνα, υδροθεραπευτήριο, γυμναστήριο, χώροι υγιεινής, ενώ στο υπόγειο θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, συντήρησης, μηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθήκες.

Τέλος, ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί από διαδρομές πρόσβασης και χώρους πρασίνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...