Home / Featured / Αιτήσεις για απόκτηση διδακτικής Επάρκειας Ξένων Γλωσσών στο ΑΠΘ. Τι πρέπει να ξέρετε

Αιτήσεις για απόκτηση διδακτικής Επάρκειας Ξένων Γλωσσών στο ΑΠΘ. Τι πρέπει να ξέρετε

Δημοσιεύτηκε: 12:33 μμ Μάιος 17th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η έναρξη του Προγράμματος Διδακτικής Ξένων Γλωσσών και η υποβολή αιτήσεων, η οποία ολοκληρώνεται 20 Ιουνίου 2018, για την απόκτηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για πληροφορίες  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος  http://www.del.auth.gr

 ή καλέστε στο 2310. 995237, Δευτέρα με Παρασκευή  9.00-12.00.

Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu:

Πως το πρόγραμμα απευθύνεται, αποκλειστικά και μόνο, σε όσους κατέθεσαν αίτηση για χορήγηση επάρκειας, από 26-03-2014 (ημερομηνία έκδοσης του ν. 4250/2014) έως και 8-2-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης της 6117/13-1-2017 υπουργικής απόφασης), εφόσον α) έως και την 8-2-2017 ήταν κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Λυκείου και β) πληρούσαν, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους, τις προϋποθέσεις, σχετικά με τη γνώση της ξένης γλώσσας σε επίπεδο άριστης γνώσης (Γ2/C2).

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα καταβάλλονται τέλη παρακολούθησης, ποσού 450 ευρώ. Η επιτυχής
παρακολούθηση του προγράμματος δεν εξασφαλίζει τη χορήγηση επάρκειας, εφόσον δεν πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, του άρθρου 6 της 6117/13-1-2017 υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της αριθμ. 77728/Ν1/11-5-2017 Υπουργικής απόφασης.


2. Για την παρακολούθηση του προγράμματος, απαιτείται η υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου στο ΑΠΘ, εντός της προθεσμίας και με τη διαδικασία που θα ορίσει το Πανεπιστήμιο. Στην αίτηση πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφονται τα πλήρη προσωπικά στοιχεία του αιτούντος και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Το Πανεπιστήμιο υποχρεούται να αποστέλλει αυθημερόν ηλεκτρονικά στo αρμόδιο Τμήμα Δ’ της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ, στη διεύθυνση dep03@minedu.gov.gr, ημερήσιο κατάλογο με το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αιτούντων και τη γλώσσα για την οποία ενδιαφέρονται, προκειμένου η ανωτέρω υπηρεσία να βεβαιώσει ότι έχει, εμπροθέσμως, υποβληθεί από τους παραπάνω, αίτηση για χορήγηση επάρκειας προσόντων
διδασκαλίας της γλώσσας αυτής. Σε περίπτωση που δεν εκδοθεί η εν λόγω βεβαίωση, ο αιτών δεν εγγράφεται στο πρόγραμμα. Η βεβαίωση αυτή, σε ουδεμία περίπτωση έχει την έννοια ότι ο αιτών συγκεντρώνει τις λοιπές προϋποθέσεις για τη χορήγηση επάρκειας.


3. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.). Συγκεκριμένα, οι δυο πρώτες Θ.Ε. προσφέρονται διαδοχικά, ενώ η παρακολούθηση της τρίτης Θ.Ε. (πρακτική άσκηση) προϋποθέτει την επιτυχή συμμετοχή του υποψηφίου στις δυο προηγούμενες Θ.Ε. Οι δυο πρώτες θεματικές ενότητες, θα έχουν διάρκεια 4 εβδομάδων η καθεμιά και θα προσφέρονται στην ελληνική γλώσσα, ενώ η τρίτη θεματική ενότητα θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδων και θα προσφέρεται στη γλώσσα επιλογής. Σε
περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος αιτείται την συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση Πιστοποιητικού επιτυχούς ολοκλήρωσης αυτού σε παραπάνω από μια γλώσσα επιλογής, παρακολουθεί τις δύο πρώτες θεματικές ενότητες και μετά από την επιτυχή ολοκλήρωσή τους παρακολουθεί την τρίτη θεματική ενότητα για κάθε γλώσσα επιλογής. Στην
περίπτωση αυτή τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 1 της παρούσης τέλη παρακολούθησης ποσού 450 ευρώ αυξάνονται αντίστοιχα μόνο ως προς τη συμμετοχή στην τρίτη θεματική ενότητα για κάθε επιπλέον γλώσσα επιλογής.


4. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει μόνο κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2018 και 2018-2019. Μετά τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, το πρόγραμμα δε θα παρέχεται πλέον.

Περισσότερα στο ΦΕΚ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...