8 μήνες απλήρωτοι οι εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε:

7:29 πμ Μάιος 15th, 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Καραθεοδωρή 12, 12134 Αθήνα, Τηλ.: 6945.701244 – 6938.484756 – Fax:210.5721559

ekpediek@gmail.com  / www.ekpediek.blogspot.com

Αθήνα:14/05/2018

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ 8ο  ΜΗΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Από τις 9 Οκτωβρίου 2017 (εξάμηνο 2017 Β!) συνεχίζουν να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ.

Οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για επίσημη ενημέρωση μας από τους εμπλεκόμενους φορείς για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και τον χρονικό προσδιορισμό καταβολής των δεδουλευμένων, έχουν καταστεί άκαρπες αλλά και εμπαικτικές αφού οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επιρρίπτουν την ευθύνη μεταθέτοντας την ο ένας στον άλλο αποφεύγοντας να απαντήσουν και ενημερώσουν επικαλούμενοι άγνοια…

Το κλίμα το οποίο επικρατή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστο και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους, πολλώ δε μάλλον εν όψει των επικείμενων (σε 20 ημέρες) τελικών εξετάσεων,  επιτείνοντας παράλληλα την προσπάθεια απαξίωσης τους, με τα αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο προβλήματα.

Η πλειονότης των 6.000 περίπου εκπαιδευτών και ειδικά αυτών οι οποίοι έχουν ως μοναδική βιοποριστική απασχόληση αυτή των Δ.ΙΕΚ έχουν περιέλθει σε οικονομικό μαρασμό, σε κατάσταση απόγνωσης, σε αδυναμία αντιμετώπισης της καθημερινότητας και σε ευτέλεια της προσωπικότητας τους, με την αδικαιολόγητη, παρατεταμένη και ανεύθυνη αντιμετώπιση που τυγχάνουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ο Δήμαρχος σπιλώνει την υπόληψη γονέων, διευθυντή και μαθητών. Ο Σ. Δ. ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες

Καλούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό να δήξει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και αναλάβει την πρωτοβουλία για την άμεση απεμπλοκή των όσων σκόπιμων ή μη προβλημάτων αφενός και ανυπόστατων δικαιολογιών αφετέρου επικαλούνται υπηρεσιακοί παράγοντες. Την ουσιαστική παρέμβαση του ώστε να παρακαμφθεί η δυστοκία που χαρακτηρίζει τους επιφορτισμένους με τις διαδικασίες πληρωμής, δίνοντας λύση και να ενημερώσει την κοινωνική ομάδα των εκπαιδευτών για:

  • Την ακριβή και άμεση ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων του εξαμήνου 2017 Β! του οποίου η σύμβαση έργου έχει λήξει από τις 07/02/2018
  • Τον προγραμματισμό για την πληρωμή των δεδουλευμένων του τρέχοντος εξαμήνου 2018 Α!
  • Την τακτοποίηση των απαιτούμενων εκείνων ενεργειών ώστε οι άνεργοι εκπαιδευτές από 30/06/2018 να δύνανται να αιτηθούν το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.

Ο επαγγελματισμός και η έως και σήμερα ανοχή που έχει επιδείξει το σύνολο των εκπαιδευτών, επ ουδενί θα πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία διεκδίκησης των αναμφισβήτητα δίκαιων αιτημάτων μας. Με την απαιτούμενη σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενιαία συλλογική συμμετοχή, κατανόηση και στήριξη των Διευθύνσεων των Δ.ΙΕΚ, θα αντιμετωπίσουμε κάθε …στρατηγική η οποία λειτουργεί και εξυπηρετεί πρακτικές που αντίκεινται των δίκαιων αιτημάτων μας και της υποβάθμισης του θεσμού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  8.000 εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Για το Δ.Ε. του Ε.Δ.ΙΕΚ

Ο Πρόεδρος                                                                     Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Χαριλάου                                                         Νεκτάριος Μπεχράκης

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

8.000 εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο

Eνημέρωση  σχετικά με την  εφαρμογή e-eggrafes Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό ...

Μοιράσου!