Home / Featured / 5 εκπαιδευτικοί ειδικότητας ξένων γλωσσών ΠΕ05,06,07 και Κοινωνιολόγοι ΠΕ78 θα επιλεγούν για σεμινάριο στο Λουξεμβούργο

5 εκπαιδευτικοί ειδικότητας ξένων γλωσσών ΠΕ05,06,07 και Κοινωνιολόγοι ΠΕ78 θα επιλεγούν για σεμινάριο στο Λουξεμβούργο

Δημοσιεύτηκε: 11:58 μμ Μάιος 11th, 2018  


Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning προσκαλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς, ειδικότητας Ξένων Γλωσσών ΠΕ05, 06, 07, και Κοινωνιολόγοι ΠΕ78, που διδάσκουν την τρέχουσα σχολική χρονιά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας και ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ένα έργο eTwinning με την προσέγγιση DBGL, να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών που θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Οκτωβρίου 2018 στο Λουξεμβούργο.

Θα επιλεγούν 5 εκπαιδευτικοί, των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά.

Το σεμινάριο στοχεύει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να γίνουν πιο άνετοι και σίγουροι όταν ενσωματώνουν την ψηφιακή μάθηση με βάση το παιχνίδι στις αίθουσες διδασκαλίας τους.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια γενική εισαγωγή στη ψηφιακή μάθηση με βάση το παιχνίδι (Digital GameBased Learning – DGBL) και θα παρακολουθήσουν παρουσιάσεις σχετικά με προσεγγίσεις βέλτιστης πρακτικής και πρακτικά παραδείγματα χρήσης ψηφιακών παιχνιδιών στην τάξη.

Μια σειρά σχετικών ψηφιακών παιχνιδιών θα παρουσιαστούν και θα τεθούν στη διάθεση των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων ομαδικής εργασίας, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν “μονάδες” σχεδίων μαθήματος που θα αναπτύξουν την προσέγγιση DGBL. Επιπλέον, θα συνεργάζονται με συναδέλφους από άλλες χώρες για να εντάξουν τις “μονάδες” σχεδίων μαθήματος σε ένα συνεργατικό ευρωπαϊκό σχέδιο eTwinning.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς με εμπειρία στο eTwinning, με σκοπό να βρουν νέους συνεργάτες εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό και να ξεκινήσουν ένα έργο σχετικό με DGBL. Θα επιλεγούν 5 εκπαιδευτικοί για το σεμινάριο με πλήρη τίτλο «eTwinning contact seminar – Digital Game-Based Learning in the classroom».

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να έχουν συμμετέχει σε ένα τουλάχιστον έργο eTwinning την προηγούμενη διετία
  • Να έχουν ετικέτα ποιότητας
  • Να γνωρίζουν Αγγλικά, επίπεδο Β2 (γλώσσα επικοινωνίας του συνεδρίου)
  • Να γνωρίζουν χρήση Η/Υ (Α’ επίπεδο)

Μετά την επιλογή τους θα ζητηθεί από τις/ους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά γνώσης Αγγλικών και Η/Υ.

Τα έξοδα συμμετοχής και μετακίνησης θα αποζημιωθούν από το έργο eTwinning 2018 σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Η άδεια είναι προαπαιτούμενη για τη συμμετοχή και πρέπει να κατατεθεί στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.)  από τον εκπαιδευτικό με ΑΔΑ (αριθμός διαδικτυακής ανάρτησης- κωδικός που αποκτά κάθε πράξη μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης της στην εφαρμογή της Διαύγειας) ή από την Υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς ΑΔΑ, τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν το σεμινάριο.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν, θα πρέπει:

  • Να εγγράψουν ένα έργο eTwinning κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου
  • Να ενημερώνουν την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση και
  • Να υποβάλουν αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου που θα σχετίζεται ως επί το πλείστον με το επιμόρφωση που θα λάβουν.

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.etwinning.gr/survey/index.php/666516/lang-el

Στη φόρμα, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία (στην ελληνική γλώσσα).

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τις 25/05/2018 στις 12.00 το μεσημέρι. Τα ονόματα όσων επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: http://www.etwinning.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...