Home / Featured / Με 23.752 προσλήψεις αναπληρωτών κλείνει το 2017-18. Τι να περιμένουμε για το 2018-19

Με 23.752 προσλήψεις αναπληρωτών κλείνει το 2017-18. Τι να περιμένουμε για το 2018-19

Δημοσιεύτηκε: 11:38 πμ Μάιος 12th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αρκετά μεγάλος ήταν φέτος ο αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Όπως προκύπτει από στοιχεία των αιρετών κκ Παληγιάννη και Κορδή στην Πρωτοβάθμια έχουμε έως τώρα 16.118 αναπληρωτές ενώ στη Β/θμια μετά και τις τελευταίες προσλήψεις ο αριθμός  των αναπληρωτών διαμορφώνεται στους 7.634.

Την επόμενη σχολική χρονιά θα έχουμε τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων και σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι αναμένεται να έχουμε περισσότερες προσλήψεις για Τάξεις Υποδοχής τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια ενώ θα επεκταθεί και το πρόγραμμα της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στα ΕΠΑΛ που μπορεί να δώσει 800 προσλήψεις.

Περιμένουμε και μια αύξηση στην Ειδική Αγωγή λόγω νέων Τμημάτων Ένταξης, Σχολείων αλλά και την αύξηση που φέρνουν οι νέες Δομές Υποστήριξης στις θέσεις των πρώην ΚΕΔΔΥ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται την επόμενη χρονιά να έχουμε νέο ρεκόρ προσλήψεων αναπληρωτών που ίσως φθάσουν τους 25.000 γεγονός που αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για διορισμούς.

Προϋπηρεσία το κύριο κριτήριο των μόνιμων προσλήψεων. Πάνω από 24.000 οι προσλήψεις την επόμενη χρονιά


 

2 Σχόλια

  1. Φιλόλογος

    Να δω τι θα γίνει όταν τελειώσει κάποια στιγμή το ΕΣΠΑ. Τώρα καλά κάνετε χιλιάδες προσλήψεις με ξένα κόλλυβα… Μόλις 2.000 προσλήψεις από κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο τόσους μπορεί να πληρώσει το κράτος μας. Να τα λέμε κι αυτά…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...