Τελευταία Νέα

Sunday, 04/22/18, 02:10Τι θα κάνουν οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου. Ποια θα είναι η σχέση με τους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε:

10:18 μμ Απρίλιος 11th, 2018

Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου και εκπαιδευτικοί

Οι  συντονιστές εκπαιδευτικού έργου σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς και  γενικότερα με τη σχολική μονάδα  θα έχουν τα εξής καθήκοντα και αρμοδιότητες:

Θα οργανώνουν και θα υλοποιούν επιμορφωτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς.

Θα  καταγράφουν τις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών

Θα υποστηρίζουν τις σχολικές μονάδες και Ε.Κ. της περιοχής ευθύνης τους στη διαδικασία συλλογικού προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου, καθώς και της υλοποίησης και της ανατροφοδοτικής αποτίμησής του.

θα μελετούν συστηματικά τις εκθέσεις συλλογικού προγραμματισμού και ανατροφοδοτικής αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου   με σκοπό την αποδελτίωση των αιτημάτων και των αναγκών των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση και υποστήριξη, και προβαίνουν στον κατάλληλο σχεδιασμό και συλλογικό προγραμματισμό του έργου τους.

Οι  συντονιστές εκπαιδευτικού έργου επίσης θα   μελετούν τις ανωτέρω εκθέσεις των σχολικών μονάδων των οποίων έχουν την παιδαγωγική ευθύνη και θα:

α) διατυπώνουν, εφόσον κρίνουν απαραίτητο, παρατηρήσεις επί των εκθέσεων συλλογικού προγραμματισμού, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες και

β) διατυπώνουν παρατηρήσεις επί των εκθέσεων αποτίμησης και εισηγούνται πιθανές βελτιώσεις, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη κατά τον συλλογικό προγραμματισμό του επόμενου σχολικού έτους από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πολλαπλάσιες θέσεις για τη στελέχωση των Δομών αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών

Σημείωση του fresh-education: Έως τώρα δεν είναι γνωστοί οι θεματικοί άξονες αναφοράς του συλλογικού προγραμματισμού( η άλλη ονομασία τους είναι δείκτες βλ. σχετική βιβλιογραφία) και της ανατροφοδοτικής αποτίμησης( η άλλη ονομασία είναι αυτοαξιολόγηση βλ. σχετική βιβλιογραφία), καθώς και ο τύπος των σχετικών εκθέσεων, γιατί θα καθοριστούν αργότερα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων .

Οι  συντονιστές εκπαιδευτικού έργου θα  προάγουν καλές πρακτικές και νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, καθώς και την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη.

Θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς για τα προγράμματα σπουδών, τα νέα βιβλία, τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα και τους τρόπους αξιολόγησης μαθημάτων και μαθητών.

Θα  μεριμνούν, σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Σ.Υ., για:

την εφαρμογή αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η σχολική αποτυχία, η διαρροή μαθητών και ο σχολικός εκφοβισμός,

την καταπολέμηση κάθε μορφής αποκλεισμού και διακρίσεων και την προώθηση της ενταξιακής εκπαίδευσης, ενισχύοντας και στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς με επιμορφώσεις, και

την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για γονείς, με στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν το γονεϊκό τους ρόλο, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ή/και άλλες υποστηρικτικές δομές της τοπικής κοινότητας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΠΕΚ - Αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο και για τον εκπαιδευτικό

Θα στηρίζουν, σε συνεργασία με τα Κ.Ε.Α., τη διοργάνωση καινοτόμων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και υγείας, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής πολιτικής και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και Ε.Κ.

Θα παρακολουθούν και θα στηρίζουν τη λειτουργία των σχολικών εργαστηρίων και βιβλιοθηκών, θα υποστηρίζουν την αξιοποίηση του υλικού και του εξοπλισμού τους.

Θα φροντίζουν για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στο εκπαιδευτικό τους έργο, θέτοντας στη διάθεσή τους εκπαιδευτικό υλικό για αξιοποίηση.

Θα συνεργάζονται με  τις ομάδες εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα ίδια ή συναφή γνωστικά αντικείμενα ή διδάσκουν στην ίδια τάξη και οι οποίες  θα συνεδριάζουν σε τακτική βάση σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στις συνεδριάσεις  αυτές   οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό της διδασκαλίας, την ανταλλαγή ιδεών και διδακτικού υλικού και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της υλοποίησης του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου.

http://www.fresh-education.gr/

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Ουτρέχτη με όχημα το Erasmus Plus!

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι! Το σχολείο μας συμμετέχει από το 2016 σε ...

Μοιράσου!