Home / Featured / Θα έχουμε φέτος βελτιωτικές αλλαγές στις συμβάσεις των αναπληρωτών;

Θα έχουμε φέτος βελτιωτικές αλλαγές στις συμβάσεις των αναπληρωτών;

Δημοσιεύτηκε: 9:52 μμ Απρίλιος 25th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει ότι υπάρχει δέσμευση για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και είναι η πρώτη φορά που αυτά καταγράφονται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο μεγάλο αριθμό των προσλήψεων αναπληρωτών στην Ειδική τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να λυθούν τα ζητήματα με μόνιμους διορισμούς αλλά και να γίνει προσπάθεια να βελτιωθεί το πλαίσιο εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τους μόνιμους διορισμούς η κα Τζούφη δήλωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα αλλά θα είναι σε θέση να ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

«Μιλάμε για ένα τριετές πλάνο. Εδώ υπάρχει μεγάλη συζήτηση με ποιον τρόπο θα γίνουν οι προσλήψεις και έχουν κληθεί και τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Έχουμε αναπληρωτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες για πολλά χρόνια και επεξεργαζόμαστε βελτίωση του καθεστώτος λειτουργίας τους» ανέφερε η Υφυπουργός.

Η κα Τζούφη πέρα από τις δυσκολίες διαμονής, σίτισης, μετακίνησης των αναπληρωτών υπογράμμισε ότι υπάρχει θέμα και με τα δικαιώματα των αναπληρωτών και γι αυτό συζητούν στις νέες συμβάσεις αν μπορούν να βελτιωθούν τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι θα ληφθεί υπόψιν η προϋπηρεσία αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε και με τη νέα γενιά.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...