Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 02:36


Home / Featured / Στο κυνήγι της μείωσης των μη υπαρκτών κενών το Υπουργείο Παιδείας

Στο κυνήγι της μείωσης των μη υπαρκτών κενών το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 9:28 μμ Απρίλιος 2nd, 2018  


Στα προβλήματα των χιλιάδων συμβασιούχων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση  του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε για μία ακόμη φορά ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας αποτελούν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και πως τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός και σύστημα διορισμών.

Ακόμη, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι ως προς τον προσδιορισμό των εκπαιδευτικών κενών «θα είμαστε αμείλικτοι για εκεί που δηλώνονται κενά, ενώ δεν υπάρχουν». 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για φαινόμενα «που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», ενώ τόνισε: «Θα παρακαλούσα να υπάρχει μια συζήτηση επί της ουσίας και με τις Ομοσπονδίες και με τους εκπροσώπους των Αναπληρωτών».

Επανερχόμενος στο ζήτημα των διορισμών, ο υπουργός Παιδείας είπε: «Εμείς λέμε ότι συναινετικά θα πρέπει να βρούμε ένα σύστημα διορισμών, ώστε να υπάρχει μία ισορροπία και να παρθεί πολύ σοβαρά υπόψη η προϋπηρεσία».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

Στη συνέχεια ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε στα θέματα με τις άδειες των Αναπληρωτών, ενώ ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα σιτίζονται στις λέσχες των αξιωματικών.

Για το ζήτημα της στέγασης, «ότι οι αναληρωτές κοιμούνται στις παραλίες κλπ», ο υπουργός Παιδείας είπε:

«Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο», καθώς «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με νόμο που έχει ψηφιστεί» είναι υποχρεωμένη να βοηθά τους Εκπαιδευτικούς της».

Η απάντηση του υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του Ιωάννη Δελλή:

Η δευτερολογία του Κώστα Γαβρόγλου:


 

2 Σχόλια

  1. 1) Ποιοι δηλώνουν κενά που δεν υπάρχουν; Τι μομφή είναι πάλι αυτή; Απ’ τον καιρό της Διαμαντοπούλου είχαμε ν’ ακούσουμε τέτοιες «ομορφιές».
    2) Άμα περιμένουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση, σωθήκαμε! Αυτοί δεν φροντίζουν καν τους δημότες/ψηφοφόρους των, πόσω μάλλον όσους αναπληρωτές είναι από άλλες εκλογικές περιφέρειες. Παρεμπιπτόντως, ο νόμος που ανέφερε ο υπουργός δεν εμπεριέχει καμμία δεσμευτική ρήτρα για τους δήμους – επαφίεται στην διαθεσιμότητα καταλυμάτων* και την καλή τους διάθεση η εξυπηρέτηση των πενομένων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

    * Η οποία δεν προσδιορίζεται με αντικειμενικό τρόπο, αλλά καταπώς κρίνουν οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες. Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα!

    • η απάντηση είναι καθαρή δεν εμπιστευόμαστε διευθυντές / δευτεροβάθμιες/ πρωτοβάθμιες μόνο ότι πουν οι περιφερειακοί και το myschool (πάντα οι θέσεις είναι λιγότερες)

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...