Home / Featured / Πως θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο τις παραιτήσεις μη αναλήψεις υπηρεσίας αναπληρωτών το 2018-19

Πως θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο τις παραιτήσεις μη αναλήψεις υπηρεσίας αναπληρωτών το 2018-19

Δημοσιεύτηκε: 9:47 μμ Απρίλιος 29th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Η άρση της ποινής του διετούς αποκλεισμού έχει ως αποτέλεσμα πολλοί αναπληρωτές ιδίως μετά τον Ιανουάριο να μην παρουσιάζονται για ανάληψη υπηρεσίας.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στις περιπτώσεις αναπληρωτών που προσλαμβάνονται με μειωμένο ωράριο διδασκαλία. Επίσης πολλοί είναι οι αναπληρωτές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάζονταν στην Ενισχυτική Διδασκαλία κοντά στον τόπο κατοικίας τους και προτιμούσαν την Ενισχυτική από το πάνε να εργαστούν μακριά από την οικογένειά τους.

Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει διάταξη που προβλέπει ότι μετά την 1η Νοεμβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των κενών θέσεων λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας από αναπληρωτή ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Οι κενές θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν με την ειδική προκήρυξη δηλώνονται από τους Προϊστάμενους των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση αφήνει τις πρώτες 2 ή 3 μεγάλες φάσεις αναπληρωτών να εξελιχθούν κανονικά και να μετρηθούν τα κενά που θα προκύψουν από μη αναλήψεις ή παραιτήσεις.

Στη δεύτερη πρόσκληση εκπαιδευτικών (για κάλυψη των κενών αυτών) θα ισχύσει η ποινή διετούς αποκλεισμού οπότε οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν ναι σε όλες τις περιοχές στην δεύτερη πρόσκληση θα ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Διαβάστε  τα δυο άρθρα του xenesglosses.eu:

  1. Νέα προκήρυξη για προσλήψεις αναπληρωτών μετά την 1η Νοεμβρίου. Για ποιο λόγο θα γίνεται
  2. Ποινή αποκλεισμού δύο ετών για αναπληρωτές που θα προσλαμβάνονται με ειδική προκήρυξη

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...