Home / Featured / Πλήρης αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του ΣτΠ.

Πλήρης αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του ΣτΠ.

Δημοσιεύτηκε: 6:01 μμ Απρίλιος 10th, 2018  


Προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Οι προτάσεις του έτους 2017 από το Συνήγορο του Πολίτη παρουσιάζονται στη συνέχεια συνοπτικά με γνώμονα το Υπουργείο ή το φορέα προς τον οποίο υπεβλήθησαν, και με αναφορά στην τυχόν υπάρχουσα ανταπόκριση.

Όπου δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ανταπόκριση της διοίκησης, αυτό σημαίνει είτε ότι οι προτάσεις είναι πρόσφατες και δεν έχουν τύχει ακόμη επεξεργασίας από τη Διοίκηση, είτε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η σκοπούμενη σύγκλιση απόψεων και η διαμεσολαβητική προσπάθεια συνεχίζεται.

11. Φορέας: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Απόσπασμα από την έκθεση σελ. 254-257

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η επανεξέταση της διαδικασίας προσλήψεων των αναπληρωτών/ ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, εφόσον, κατά την κρίση της Αρχής οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις δεν διασφαλίζουν την πρόσληψη ως αναπληρωτών εκπαιδευτικών των αξιότερων υποψηφίων, κατόπιν αξιολόγησης και συνεκτίμησης του συνόλου των ουσιαστικών και τυπικών τους προσόντων, παραλείποντας να συνεκτιμήσουν κριτήρια ακαδημαϊκά, κοινωνικά ή άλλα ουσιαστικής σημασίας.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ η στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων με εκπαιδευτικούς που διαθέτουν εξειδικευμένα προσόντα είτε με την έκδοση ξεχωριστής προκήρυξης είτε με αναγραφή των εξειδικευμένων προσόντων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου, ώστε να προσλαμβάνονται αυτοί κατά προτεραιότητα.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΑΘΕΙ να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμπερίληψης των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής Αγωγής με προσόντα στην Ειδική Αγωγή και προϋπηρεσία σε δομές της Ειδικής Αγωγής στον πίνακα αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία τους στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Ανταπόκριση της Διοίκησης:

Η πρόταση έγινε αποδεκτή

www.synigoros.gr μέσω http://www.fresh-education.gr/


 

Ένα σχόλιο

  1. χρονια πολλα χριστος ανεστη………φετος ξανα στα μεταπτυχιακα εξωτερικου ζητανε το προγραμμα σπουδων (καθως και τον τιτλο ,αναλυτικη βαθμολογια)….περσι με διορθωτικη εγκυκλιο απεσυραν το αιτημα για το προγραμμα σπουδων,…………….φετος τι θα γινει γνωριζει κανεις

    Διαβάστε περισσότερα: https://xenesglosses.eu/2018/04/fakelos-anaplirotes-2018-19-poia-einai-kritiria-entaksis-stous-pinakes-anapliroton-eidikis-kyrious-kai-epikourikous/comment-page-1/#comment-14649

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...