Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 17:39


Home / Featured / Περισσότερα από 15 εκ. ευρώ για την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων

Περισσότερα από 15 εκ. ευρώ για την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 10:00 πμ Απρίλιος 8th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με γραπτή απάντηση που δόθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό κ. Παππά στην ερώτηση βουλευτών της ΝΔ με θέμα «Αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και υποχρέωση της Ελλάδας η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και η ψηφιακή εκπαίδευση» το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διά της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, εποπτεύει και αποτιμά την υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021 (ΕΨΣ).

Ένας από τους επτά τομείς Παρέμβασης της ΕΨΣ είναι η «Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες». Ο τομέας αυτός εξειδικεύεται σε προτεραιότητες για την «Υποστήριξη της έρευνας και της ανάπτυξης», την «Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων στα σχολεία» και την «Έμφαση στη δια βίου μάθηση».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προχώρησε στις 5 Φεβρουαρίου 2018 στην προέγκριση Τεχνικών Δελτίων έργων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των σχολείων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών και στη μείωση του ψηφιακού χάσματος στη χώρα μας, εξυπηρετώντας παράλληλα μια βασική προτεραιότητα της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021. Τα σχολεία θα εξοπλιστούν με σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, εξυπηρετητές (servers), εκτυπωτές και πολυμηχανήματα σάρωσης/εκτύπωσης.

Θα εγκατασταθούν επίσης προβολείς, διαδραστικά συστήματα και σετ ρομποτικής για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ προβλέπεται και ο κατάλληλος δικτυακός εξοπλισμός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Τα εγκεκριμένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 15.593.649,54 €, θα χρηματοδοτηθούν από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 10 «Επένδυση στην εκπαίδευση, τις δεξιότητες και στη δια βίου μάθηση». Τα σχολεία που θα ωφεληθούν βρίσκονται στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδος και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ αναμένονται άμεσα να υποβληθούν στην ΓΓΨΠ αντίστοιχα έργα και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες.

Ο προϋπολογισμός των έργων στις Περιφέρειες κατανέμεται ως εξής: Βόρειο Αιγαίο 8%, Νότιο Αιγαίο 16%, Ήπειρος 21%, Ιόνια Νησιά 13%, Κεντρική Μακεδονία 11%, Στερεά Ελλάδα 12%, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 19%.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...