Τελευταία Νέα

Wednesday, 05/23/18, 07:08ΠΕΚΑΔΕ: Επιστολή παρέμβασης για το θέμα των σχολικών συμβούλων αγγλικής

Δημοσιεύτηκε:

12:15 πμ Απρίλιος 21st, 2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ.: 6

Αθήνα, 16 Απριλίου 2018

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Κώστα Γαβρόγλου

Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Κοιν:  Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ

κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΔΕ), με την παρούσα επιστολή, εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με την υπό εξέταση κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, ιδιαιτέρως επειδή πρόκειται για φυσικά πρόσωπα με μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και καθοδηγητική εμπειρία, μέλη της Ένωσής μας, των οποίων η συνεργασία με την ΠΕΚΑΔΕ είναι συνεχής σε θέματα που αφορούν στη διδασκαλία της Αγγλικής στο δημόσιο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή τους στις δράσεις της Ένωσης, είτε με εισηγήσεις είτε με άρθρα στο επιστημονικό περιοδικό μας, είναι πάντοτε υψηλού επιπέδου και συντελούν στην περαιτέρω κατάρτιση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Αγγλικής. Ανάλογη είναι και η συνεργασία τους με τις κατά τόπους Επιστημονικές Ενώσεις Αγγλικής σε όλη την επικράτεια

Αξίζει γενικότερα να τονιστεί ότι η συμβολή των Σχολικών Συμβούλων στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι σημαντική και ουσιαστική, ενισχύοντας έτσι το έργο των εκπαιδευτικών με ποικίλους τρόπους. Ειδικότερα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Αγγλικής καλύπτουν τόσο την Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αποτέλεσμα να κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητη η παρουσία τους, εφόσον συντονίζουν και συνεργάζονται με μεγάλο αριθμό καθηγητών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι απάντησε ο Κώστας Γαβρόγλου σε ερώτηση για ωρομίσθιους και συμβούλους των ΣΔΕ

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύουμε ότι η ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους θα στερήσει από τους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για άμεση επικοινωνία, η οποία υπήρξε πολύτιμη μέχρι τώρα. Άλλωστε, η καθοδήγηση και στήριξη την οποία έχουν προσφέρει συμβάλλει τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Θεωρούμε ότι το ΥΠΠΕΘ θα πρέπει να συνυπολογίσει όλες τις ως άνω παραμέτρους και να επανεκτιμήσει την σημασία του συγκεκριμένου θεσμού.

 

Με Εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημήτριος Παπαδάκης                                                                                Ιωάννης Βεντούρης

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Οι αεριτζήδες ομολογιούχοι του ελληνικού Δημοσίου που έφαγαν σφαίρα με το PSI επί Παπαδήμου είχαν πάρει σβάρνα τις μητροπόλεις κι έβαζαν τους μητροπολίτες να γράφουν δακρύβρεχτες επιστολές στην κυβέρνηση να τους πληρώσει. Οι αργόμισθοι σχολικοί σύμβουλοι πήραν σερί τις ενώσεις εκπαιδευτικών, βλέπω. Ματαιοπονούν όμως. Θα αποκομίσουν ό,τι και οι ομολογιούχοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Γερμανία – Η αστυνομία περίμενε κοπανατζήδες μαθητές και γονείς στα αεροδρόμια. Βαριά τα πρόστιμα

Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησαν οι διακοπές για περισσότερες από 20 οικογένειες στη ...

Μοιράσου!