Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 01/06/2020, 05:46


Home / HEADER-NEWS / Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για την κατάργηση του θεσμού των σχολικών συμβούλων

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων για την κατάργηση του θεσμού των σχολικών συμβούλων

Δημοσιεύτηκε: 8:35 μμ Απρίλιος 4th, 2018  


Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, ενός εκπαιδευτικού θεσμού που λειτούργησε με επιτυχία επί τριάντα πέντε συνεχή χρόνια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η απόφαση αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απαξιώνει την προσφορά των Σχολικών Συμβούλων στον τομέα της ηθικής και επιστημονικής στήριξης των συναδέλφων και ακυρώνει τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών επιμορφωτικών πρωτοβουλιών. Ακόμη, φαίνεται να μην αναγνωρίζει ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι διαθέτουν ουσιαστικά, επιστημονικά και παιδαγωγικά, προσόντα, τα οποία δεν αποδεικνύονται μόνο από τους τίτλους  σπουδών τους, αλλά αποκτήθηκαν με την πολυετή διδακτική πείρα όπως και με το συγγραφικό, ερευνητικό και επιμορφωτικό τους έργο. Οι περιορισμένες περιπτώσεις Σχολικών Συμβούλων, που δεν ανταποκρίθηκαν στον παιδαγωγικό τους ρόλο, δεν αναιρούν τον κανόνα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια κλινικών, εργαστηριακών ασκήσεων και εξετάσεων στα ΑΕΙ"

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων αγωνίζονται με κάθε μέσο για την αναβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών, των οποίων το κύρος βάλλεται τα τελευταία χρόνια. Ο περιορισμός του αριθμού των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ02 από 107 σε 58 Συντονιστές του Εκπαιδευτικού Έργου θα συντελέσει σε περαιτέρω απαξίωση του έργου των Φιλολόγων και κατά συνέπεια στην υποβάθμιση των φιλολογικών μαθημάτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες και κατευθύνσεις για την ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2020-2021 σε δημοτικά

Η ΠΕΦ καλεί την Πολιτεία να ανακαλέσει έστω και την ύστατη ώρα την απόφασή της και να προβεί, αντί της κατάργησης, στην αναμόρφωση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων εξαγγέλλοντας παράλληλα την έναρξη ενός γόνιμου εκπαιδευτικού διαλόγου για την βελτίωσή του ώστε να αποβεί πιο αποτελεσματικός προς όφελος του ελληνικού σχολείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Τασούλα Καραγεωργίου, δ.φ.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Μαστραπάς, δ.φ.


 

Ένα σχόλιο

  1. Μία ανούσια ανακοίνωση, η οποία δεν εκφράζει ούτε το ένα χιλιοστό των φιλολόγων. Ποια βοήθεια και ποια υποστήριξη είχαν από τους Σ.Σ. οι φιλόλογοι; Μόνο ως κρύο, κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός. Υποψιάζομαι πως η μία συντεχνία (υπογράφοντες την ανακοίνωση) στηρίζει την άλλη (Σ.Σ.), διότι βλέπει ότι χάνονται οι θέσεις αργομισθίας που εποφθαλμιά.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Η ...