Home / Featured / ΟΟΣΑ – Θα υπάρχουν οι πενταετείς συμβάσεις στην έκθεση ή όχι; Αύριο η ανακοίνωση

ΟΟΣΑ – Θα υπάρχουν οι πενταετείς συμβάσεις στην έκθεση ή όχι; Αύριο η ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε: 11:58 μμ Απρίλιος 18th, 2018  


Παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ «Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα»

Αύριο, Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στις 11:00, θα παρουσιαστεί η έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα» στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  • Gabriela Ramos, OECD Chief of Staff and Sherpa
  • Frank Van Driessche, Head of the Athens Office, Structural Reform Support Service / European Commission

Θα ακολουθήσει στις 11:40 Συνέντευξη Τύπου με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργο Αγγελόπουλο

Μόνιμοι διορισμοί στην έκθεση του ΟΟΣΑ;

Στη φετινή έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που παρουσιάζεται αύριο σε επίσημη εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας, διαπιστώνεται η αυξανόμενη εξάρτηση της εκπαίδευσης από τους αναπληρωτές και επισημαίνεται η ανάγκη νέων διορισμών σε Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ στο τελικό κείμενο της έκθεσης του ΟΟΣΑ που γραφόταν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες γίνεται αναφορά στην αυξανόμενη εξάρτηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα και γι αυτό χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί οι οποίοι δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια

Η διατύπωση αυτή αποτελεί την τελευταία διόρθωση που έγινε στο θέμα μόλις πριν από λίγες ημέρες και ύστερα από εντατικές συζητήσεις των δυο πλευρών

Το ίδιο έντονο είναι και το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες της   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ   η πρώτη υπόδειξη των τεχνοκρατών του ΟΟΣΑ ήταν η πρόσληψη των αναπληρωτών με πενταετείς συμβάσεις που είδε και το φως της δημοσιότητας και η ανανέωσή τους ανά πενταετία βάσει κριτηρίων που θα ορίζονταν.

Η ελληνική πλευρά απέκλειε το ενδεχόμενο αποδοχής της πρότασης καθώς αυτό θα σήμαινε κατάργηση των μόνιμων διορισμών

Η δεύτερη εκδοχή που προτάθηκε από τον ΟΟΣΑ ήταν η πρόσληψη με πενταετή σύμβαση και μετά μονιμοποίηση πάλι βάσει κριτηρίων. Ούτε αυτό έγινε δεκτό.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο το επίμαχο απόσπασμα οριστικοποιήθηκε χωρίς να περιλαμβάνει καμία αναφορά σε πενταετείς συμβάσεις.

Αντιθέτως επισημαίνεται η ανάγκη διορισμών σε μόνιμο προσωπικό

Είναι σημαντική μια τέτοια παραδοχή αναγκών από έναν οργανισμό όπως ο ΟΟΣΑ ο οποίος πέραν όλων των συναρτήσεών του με τις σκληρές φιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται διεθνώς αποτελεί σημείο αναφοράς κέντρων αποφάσεων συμπεριλαμβανομένης της τρόικας που κρατάει το κλειδί των δεσμεύσεων της χώρας.

Εκτός απροόπτου λοιπόν αύριο οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ θα μιλήσουν και επισήμως για τους απαγορευμένους από την τρόικα διορισμούς.

Οπως μάθαμε οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ που θ αρχίσουν να έρχονται από σήμερα ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να αποσύρουν το ήδη τυπωμένο αρχικό κείμενο της έκθεσης γιατί στις βαλίτσες τους θα έχουν το νέο με όλες τις αλλαγές ενσωματωμένες.

ΑΝΝΑ  ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πηγή:   https://www.minedu.gov.gr/publications/

μέσω http://www.fresh-education.gr/


 

Ένα σχόλιο

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕ16.01 ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕ16.02.ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΜΑΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.ΗΔΗ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...