Home / Featured / Νέα ερώτηση κατατέθηκε για τις πληρωμές των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ

Νέα ερώτηση κατατέθηκε για τις πληρωμές των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 8:58 μμ Απρίλιος 27th, 2018  


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση  προς

τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Απλήρωτοι και πάλι οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ                                                                                                                                     

Αθήνα, 27 Απριλίου 2018

Το Υπουργείο Παιδείας, κατά τη συνήθη πρακτική του, είναι ασυνεπές απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ, μη τηρώντας τις υποχρεώσεις του.

Αν και τα Δημόσια ΙΕΚ διανύουν την 7η εβδομάδα διδασκαλίας του Εαρινού Εξαμήνου 2018Α, οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι για το προηγούμενο εξάμηνο διδασκαλίας (Φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β), το οποίο έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις 16-2-2018.

Οι περίπου 8.500 ωρομίσθιοι καθηγητές των ΙΕΚ βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, εκτός από το να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, τους καθιστά ανίκανους να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η ίδια καθυστέρηση πληρωμής των εκπαιδευτών προμηνύεται, δυστυχώς, και για το τρέχον εξάμηνο διδασκαλίας, αφού οι συμβάσεις των εκπαιδευτών δεν έχουν ακόμη φτάσει στα ΙΕΚ προς υπογραφή.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο Διδασκαλίας 2017Β, των οποίων τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν από τις 16-2-2018; Πότε πρόκειται να καταβληθεί η αμοιβή των εκπαιδευτών;
  • Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ, αν και τα Δημόσια ΙΕΚ βρίσκονται ήδη στην 7η εβδομάδα διδασκαλίας του Διδακτικού Εξαμήνου 2018Α; Πότε πρόκειται να τεθούν προς υπογραφή οι συμβάσεις των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το τρέχον εξάμηνο;

 

    Ο ερωτών Βουλευτής

     Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

      Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ


 

2 Σχόλια

  1. Αυτό πάει να πει θράσος πολιτικάντη! Ο νεοδημοκράτης Φορτσάκης, που το κώμα* του μαζί με το πασόκ άφησε απλήρωτους επί πενταετία τους εκπαιδευτικούς ΔΙΕΚ ρωτάει γιατί οι νυν είναι απλήρωτοι εδώ και ένα εξάμηνο!

    * Σκόπιμος η ανορθογραφία.

    • Εξάμηνο ή πενταετία εμένα το ίδιο μου κάνει. ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ εκπαιδευτικούς και καθυστερούν τα δεδουλευμένα τους. Δεν δίνω συγχωροχάρτι σε κανένα και μάλιστα σε μια αριστερή κυβέρνηση που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να λαμβάνει μέτρα για τον εργαζόμενο.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...