Home / Featured / Ναι στην σίτιση αναπληρωτών σε Λέσχες Αξιωματικών όχι στη διαμονή σε ξενώνες του στρατού.

Ναι στην σίτιση αναπληρωτών σε Λέσχες Αξιωματικών όχι στη διαμονή σε ξενώνες του στρατού.

Δημοσιεύτηκε: 10:58 πμ Απρίλιος 28th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε ισχύ είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (νυν Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) σύμφωνα με το οποίο το εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι στρατιωτικές λέσχες του τόπου που υπηρετεί, σύµφωνα µε τις υφιστάμενες δυνατότητες και τις εκάστοτε κείµενες διατάξεις, όπως αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος.

Όσον αφορά τους ξενώνες του Υπ.Εθνικής Άμυνας ο Υπουργός τονίζει ότι ο αριθμός των λειτουργούντων ξενώνων ανά την Επικράτεια, δεν καλύπτει τις συνολικές ανάγκες του προσωπικού και συνεπώς, επί του παρόντος, δεν είναι εφικτή η χρήση τους για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ως xenesglosses.eu σημειώνουμε ότι o Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε απάντησή του σε ερώτηση του στη Βουλή στις αρχές Απριλίου είχε δηλώσει ότι  μετά το Πάσχα θα μπορούν να σιτίζονται οι αναπληρωτές από εδώ και στο εξής στις Λέσχες Αξιωματικών.

Σε συνέντευξή στην τηλεόραση της Βουλής ο Υπουργός σημείωσε για το θέμα της σίτισης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα λυθεί το εν λόγω θέμα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ο αριθμός αιτήσεων ανά ειδικότητα

Ακολουθεί η γραπτή απάντηση του ΥΕΘΑ όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Σύµφωνα µε τα καθοριζόμενα στο εν ισχύ 2012 Πρωτόκολλο Συνεργασίας µεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άµυνας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (νυν Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων) το εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στις παροχές σίτισης που εξασφαλίζουν οι στρατιωτικές λέσχες του τόπου που υπηρετεί, σύµφωνα µε τις υφιστάμενες δυνατότητες και τις εκάστοτε κείµενες διατάξεις.

Σε εφαρµογή των ανωτέρω έχουν ενταχθεί στο πρόγραµµα σίτισης, από πλευράς ΥΠΕΘΑ, πενήντα έξι (56) Στρατιωτικές Λέσχες, οι οποίες εδρεύουν εκτός ενεργών στρατοπέδων, σε τριάντα (30) Νοµούς τη Χώρας και εξυπηρετούν ήδη μεγάλο αριθµό προσωπικού του ΥΠΕΘΑ,

Η εξειδίκευση και υλοποίηση της διαχειριστικής διαδικασίας, καθώς και ο καθορισµός των δικαιούχων που εντάσσονται στο ανωτέρω πρόγραμμα σίτισης έχει ανατεθεί, από πλευράς ΥΠΕΘ, στο Ίδρυµα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν εκδηλώθηκε σχετικό ενδιαφέρον, όπως επί παραδείγματι στη Σαντορίνη, όπου το Αεροπορικό Απόσπασμα Σαντορίνης ενημέρωσε ότι κατόπιν της σύσκεψης που έλαβε χώρα στις 30-11-2017 μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για τη ρύθμιση των διαδικαστικών θεμάτων, ουδεμία όχληση υπήρξε από τόσο από το Δήμο όσο και από τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων.

Σε ό,τι αφορά στους ξενώνες, αυτοί χρησιμοποιούνται από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για ολιγοήμερη διαμονή κατά τη μετακίνησή του για υπηρεσιακούς, κατά βάση λόγους (εκτέλεση υπηρεσίας, νεοτοποθετημένοι, διερχόμενοι, κ.λπ.), με γνώμονα την εξυπηρέτηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μείωση των δαπανών της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2022: Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Όμως, ο αριθμός των λειτουργούντων ξενώνων ανά την Επικράτεια, δεν καλύπτει τις συνολικές ανάγκες του προσωπικού και συνεπώς, επί του παρόντος, δεν είναι εφικτή η χρήση τους για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΑ, ευρισκόμενο σε συνεργασία με το συνερωτώμενο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε εκπαιδευτικούς πάντοτε όμως σε συνάρτηση με τη διαθεσιμότητα των υφισταμένων υποδομών και μέσων.

Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τρόπος εξέτασης των μαθημάτων ΓΕΛ

Τα θέματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των ΓΕΛ περιλαμβάνουν ποικιλία ερωτήσεων ...