Home / Featured / Μόνιμοι διορισμοί 20.000 αναπληρωτών θα γίνουν το… 2017

Μόνιμοι διορισμοί 20.000 αναπληρωτών θα γίνουν το… 2017

Δημοσιεύτηκε: 9:08 πμ Απρίλιος 6th, 2018  


Στις 4 Ιανουαρίου 2017 ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης είχε προαναγγείλει ότι «την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών».

Την επόμενη ημέρα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου πήρε σειρά και προανήγγειλε το ίδιο θέμα: την επόμενη εβδομάδα θα γίνει διυπουργική σύσκεψη για διορισμούς στην εκπαίδευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, με βάση τα αποτελέσματα διαγωνισμού στο ΑΣΕΠ που επρόκειτο να οργανωθεί εντός του 2017, οι διορισμοί θα ξεκινούσαν από το 2018. Παράλληλα, εξαγγέλθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης ώστε σε τρία χρόνια να αντιμετωπιστούν οι ανελαστικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικές υποδομές.

Το πρώτο ερώτημα που γεννήθηκε τότε ήταν «αφού θα συσταθεί επιτροπή, οι αποφάσεις της διυπουργικής σύσκεψης για διορισμούς στην εκπαίδευση σε ποια στοιχεία θα βασισθούν;».

Ψιλά γράμματα…

Τα μεταπρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα των Βερναρδάκη -Γαβρόγλου απλώς έσβησαν.

Ωστόσο, τα επεισόδια που ακολούθησαν ήταν σαν διελκυστίνδα, όπου την μία άκρη κρατά ο κ. Γαβρόγλου και την άλλη οι εκπρόσωποι των αναπληρωτών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Εδώ και ένα 15μηνο τα κυβερνητικά στελέχη διαγκωνίζονται πώς θα συντηρήσουν την ελπίδα χιλιάδων ανέργων εκπαιδευτικών για διορισμούς.

Βέβαια, δεν έχει βρεθεί ούτε ο τρόπος που θα γίνουν ούτε ο χρόνος, ενώ ο υπουργός δεν έχει δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της μελέτης για τα οικονομικά της εκπαίδευσης. Κρίσιμο επίσης είναι να ενημερώσει ποιος έχει αναλάβει τη μελέτη και με ποιο κόστος.

Προχθές λοιπόν, ο κ. Γαβρόγλου επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «εμείς δεν κοροϊδεύουμε, αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση. Εσείς με το να έχετε το αίτημα για 25.000 μονιμοποιήσεις τώρα, πιστεύω ότι κοροϊδεύετε, διότι ξέρετε ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό αίτημα. Παρ’ όλα αυτά, το λέτε ακριβώς για λαϊκιστικούς λόγους».

Η απάντηση του ΚΚΕ πληρωμένη στον κ. Γαβρόγλου: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείο Παιδείας, δεν φτάνει που υποσχέθηκαν προεκλογικά τους 20.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση εξαπατώντας τους αναπληρωτές, τώρα χαρακτηρίζουν το αίτημα μη ρεαλιστικό και λαϊκίστικο».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...