Home / HEADER-NEWS / Να μια διευθύντρια «μάλαμα»….

Να μια διευθύντρια «μάλαμα»….

Δημοσιεύτηκε: 10:52 πμ Απρίλιος 7th, 2018  


Σύλλογος ΠΕ «Δ.Γληνός»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»  καταγγέλλει την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αντίληψη και στάση της διευθύντριας του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου.

Η πρακτική που ακολουθεί είναι διοικητή στρατώνα και όχι διευθύντριας  σχολείου. Θεωρεί το σχολείο τσιφλίκι της, αυθαιρετώντας διαρκώς.
  • Περιφρονεί, παρακάμπτει και ακυρώνει το Σύλλογο Διδασκόντων.
  • Επιδεικνύει άκρως προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς, όταν εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική της.
  • Απαγορεύει στους συναδέλφους να βγαίνουν από το σχολείο στα κενά τους, ενώ δε δίνει σε κανένα κλειδιά του σχολείου με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.
  • Σε περίπτωση που παρθεί απόφαση από το σύλλογο διδασκόντων που δεν της αρέσει προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αλλάξει, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμα και την παραίτηση από συναδέλφους γιατί δεν ψήφισαν την πρότασή της.
  • Αρνήθηκε να κάνει συνεδρίαση του Συλλόγου με τη θεματολογία που ζητούσαν, με σχετική αίτηση τους, 22 συνάδελφοι από το σχολείο, αντίθετα όρισε Σύλλογο με άλλη ημερήσια διάταξη.
  • Άσκησε έντονες πιέσεις σε αναπληρώτρια εγκυμονούσα συνάδελφο, να μην αποδεχτεί την τοποθέτησή της και να παραιτηθεί ή να ζητήσει να αλλάξει σχολική μονάδα λόγω της κατάστασής της.
  • Ενώ ξεπέρασε κάθε όριο βάζοντας σε λειτουργία τις κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου και σε αίθουσα διδασκαλίας κατά το ωράριο λειτουργίας του, παρακολουθώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές από οθόνη που τοποθέτησε στο γραφείο της. Και όλα αυτά συνέβησαν εν αγνοία του συλλόγου διδασκόντων και των γονέων των μαθητών.
  • Τέλος, εξάντλησε κάθε ίχνος δημοκρατικής αντίληψης και στάσης, όταν σε έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων για όλα τα παραπάνω και παρουσία μελών του Δ.Σ. κάλεσε, «άκουσον! άκουσον!», την αστυνομία…
            Έχει την  αντίληψη η συγκεκριμένη διευθύντρια ότι το σχολείο της ανήκει. Ότι απαγορεύεται οι συνάδελφοι να έχουν άποψη. Ότι απαγορεύεται η κριτική στους ανωτέρους. Ότι θα γίνεται πάντα αυτό που λέει η ίδια και μόνο αυτό, θεωρώντας πως το σχολείο είναι η επιχείρησή της και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ’ αυτό υπάλληλοί της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει σε οποιανδήποτε κατεύθυνση ότι ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές. Πρακτικές που δυναμιτίζουν την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.
Επίσης καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Παιδείας και την Σύμβουλο της Ειδικής Αγωγής να δώσουν άμεση λύση, ως αρμόδιοι, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εν λόγω διευθύντρια προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την άμεση απεγκατάσταση των καμερών και την αποκατάσταση  του απαραίτητου – για τη σωστή λειτουργία του σχολείου – ήρεμου παιδαγωγικού κλίματος.
                                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       Δασκαλάκη Όλγα                                                    Χρόνης Γιώργος

 

2 Σχόλια

  1. Κακός Λύκος

    Το εκπαιδευτικό κλίμα βλέπω οι συνδικαλιστές να το αναστατώνουν.

    • Σύμφωνοι. Συχνά, συχνότατα έτσι κάνουν οι συνδικαλιστές, είναι δε εριστικοί, διχαστικοί, μικρόνοες, εμμονικοί, ιδεοληπτικοί, φυγόπονοι, οκνηροί, παράνομοι και ψεύτες. Και πολλάκις γίνονται διευθυντές και μετά ξεχνάνε τις επικλήσεις δημοκρατίας και συναδελφικότητος.

      Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που καταγγέλλονται κανένας διευθυντής και καμμία διευθύντρια. Αν λοιπόν είναι αλήθεια και όχι ψέμματα συνδικαλιστών τα καταγγελλόμενα, πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η μόνη, κάπως ασφαλιστική, δικλείδα είναι η διεύθυνση. Γιατί δεν επεμβαίνει; Γιατί δεν ελέγχει αν όντως συντελούνται παρανομίες, ιδίως οι απτές εξ αυτών (π.χ. κάμερες) και αν διαπιστώσει ότι όντως έτσι έχουν τα πράγματα να αποκαταστήσει την ευνομία και την τάξη, ασκώντας και τον αντίστοιχο πειθαρχικό έλεγχο στην διευθύντρια; Η απάντηση είναι διότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει επίσημος μηχανισμός για να διαμαρτύρεται κανείς για τυχόν παρανομίες ή αυθαιρεσίες των διευθυντών. Δεν υπάρχει, «κυτίο παραπόνων» ούτε άλλος τρόπος να ενημερωθεί η διεύθυνση εκτός από το κουτσομπολιό μέσω σχολίων γνωστών και κολλητών πληροφοριοδοτών ή οι αμφιβόλου αξιοπιστίας αλλά και αποτελεσματικότητος ανώνυμες επιστολές. Α, και το ξεμπρόστιασμα μέσω του συνδικαλιστικού οργάνου -καλή ή κακή, όπως το πάρει κανείς, ώρα! Και μάλιστα χρονιάρες μέρες!

      Καλή μετάνοια, καλά μυαλά και καλή Ανάσταση!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...