Γαβρόγλου: Πρέπει να προχωρήσουμε σε μόνιμους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε:

10:48 μμ Απρίλιος 19th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στο θέμα της ανάγκης των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση εστίασε ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος χαιρέτησε τον ΟΟΣΑ για τις συζητήσεις που έγιναν αλλά και τη δέσμευσή του στην προοπτική των διορισμών.

Δεν μπορεί η υπάρχουσα κατάσταση να συνεχίσει με ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αναπληρωτών εκπαιδευτικών να είναι στα σχολειά, με συμβάσεις που είναι εξαιρετικά προβληματικές, με ανθρώπους που δίνουν όλους τους το είναι χρόνια για να στηρίξουν το εκπαιδευτικό σύστημα και να είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα, νομίζω σε όλο το κόσμο δεν υπάρχει άλλο, εκπαιδευτικό σύστημα που ποσοστιαία να στηρίζεται σε τόσο μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών και με ένα πληθυσμό των μονίμων εκπαιδευτικών με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας” δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η λύση είναι οι μόνιμοι διορισμοί, ένας σημαντικός αριθμός καθώς έχει γίνει μια μελέτη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν σημαντικότατο αριθμό μόνιμων διορισμών ανέφερε ο Υπουργός προσθέτοντας τα εξής:

Σε σχέση με αυτό είναι και το επόμενο αίτημα που αποτυπώνεται στην έκθεση και είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση. 

Η αύξηση δεν είναι αυτοσκοπός. Νομίζουμε ότι έχουμε πάρει τα απαραίτητα μαθήματα από την περίοδο πριν από την κρίση που από αυτό το Υπουργείο έχουν περάσει μυθώδη ποσά και κανείς ντρέπεται ακόμα και να κάνει έναν απολογισμό που πήγαν αυτά. Δε μιλάω σκανδαλολογικά, μιλάω για το πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά. Έχουμε πάρει τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε και τώρα με την ανάκαμψη της οικονομίας πρέπει να υπάρχει μια γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση. 

Ακούστε τα όσα είπε ο Υπουργός από το 16:00 έως το 19:00

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Περίσσεια πτυχίων, έλλειψη τεχνιτών

 

          

     

Ένα σχόλιο

  1. Ελεύθερος

    Ναι, πρέπει. Όμως αν τούτο δεν είναι εφικτό, διότι – ας μη γελιόμαστε – καμμιά ανάπτυξη δεν σημειώνεται, προχωρήστε τουλάχιστον στις συμβάσεις πενταετίας. Ναι, είναι προτιμότερο για τον αναπληρωτή να πληρωθεί 4 καλοκαίρια και να ξέρει πού θα βρίσκεται για πέντε σχολικά έτη, παρά να μην ξέρει αν θα προσληφθεί και πού κάθε χρόνο χωριστά και να περιμένει πότε και αν ΘΑ προχωρήσετε σε μονίμους διορισμούς, κύριε Γαβρόγλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

66 θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς στον Δήμο Χαλανδρίου

Πρόσληψη προσωπικού συνολικά εβδοµήντα πέντε (75) ατόµων µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ...

Μοιράσου!