Τελευταία Νέα

Saturday, 04/21/18, 17:40Φάκελος αναπληρωτές 2018-2019: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αιτήσεις. Όσα πρέπει να ξέρετε

Δημοσιεύτηκε:

9:30 πμ Απρίλιος 8th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του xenesglosses.eu σχετικά με τις εγκυκλίους των αναπληρωτών και το χρόνο έναρξης των αιτήσεων. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών το xenesglosses.eu παρουσιάζει  βασικά σημεία:

Πότε κατατίθενται οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά από 13 έως και 30 Απριλίου

Πότε θα δηλώσω περιοχές;

Περιοχές θα δηλώσετε όταν πλησιάζει το άνοιγμα των σχολείων εκτός Απροόπτου τον Αύγουστο. Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του xenesglosses.eu.

Πως αναφέρονται οι ειδικότητες στην εγκύκλιο αναπληρωτών;

Οι ειδικότητες αναφέρονται με την νέα τους ονομασία δείτε ΕΔΩ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ

Αν δεν κάνω αίτηση το διάστημα από 13 έως 30 Απριλίου μπορώ να δηλώσω περιοχές τον Αύγουστο;

Πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας ώστε να δηλώσετε περιοχές όταν θα εκδοθεί η νέα πρόσκληση.

Φέτος με προσέλαβαν αναπληρωτή αλλά παραιτήθηκα ενώ φίλος μου παραιτήθηκε μετά από μερικούς μήνες. Μπορούμε να καταθέσουμε αίτηση αναπληρωτή;

Βεβαίως και μπορείτε να καταθέσετε αίτηση αναπληρωτή αφού έχει καταργηθεί η ποινή του αποκλεισμού από τους πίνακες του 2018-19.

Για να ενημερωθείτε για το ποιοι δε μπορούν να καταθέσουν αίτηση δείτε ΕΔΩ το άρθρο του xenesglosses.eu.

Υπάρχει ανώτατο όριο ηλικία για τις αιτήσεις αναπληρωτών;

Μέχρι πέρσι δεν υπήρχε ανώτατο όριο ηλικίας, αλλά όπως πρώτο έγραψε το xenesglosses.eu τέθηκε φέτος ανώτατο όριο το οποίο όμως τυπικά δεν σας επηρεάζει. Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του xeneglosses.eu.

Εργάζομαι σε φροντιστήριο. Μπορώ να καταθέσω αίτηση αναπληρωτή;

Βεβαίως και μπορείτε απλά σε περίπτωση πρόσληψης δε θα μπορέσετε να αναλάβετε υπηρεσία αν συνεχίσετε να εργάζεστε σε φροντιστήριο.

Από το 2012-13 και εφεξής δεν είχα καταθέσει  αίτηση τι πρέπει να κάνω;

Σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός δεν έχει υποβάλει αίτηση από το 2012-2013 και εφεξής είτε είναι καινούργιος χρήστης που δημιουργεί νέο φάκελο στο ΟΠΣΥΔ, απαιτείται επικαιροποίηση/καταχώριση των στοιχείων του. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζεται σχετικό μήνυμα στα στοιχεία του φακέλου του και ο εκπ/κός υποχρεούται να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε μια Δ/νση Εκπ/σης, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες καταχώρισης στοιχείων ή/και ένταξης εκπαιδευτικού σε κλάδο.

Δεν έχω ολοκληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Μπορώ να καταθέσω αίτηση;

Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αλλά κατατάσσονται στο τέλος του οικείου πίνακα

Παίζει ρόλο η ειδικότητά μου για να πάω σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας;

Βεβαίως και παίζει ρόλο. Οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών προσέρχονται υποχρεωτικά σε Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, ενώ οι εκπ/κοί των λοιπών κλάδων προσέρχονται υποχρεωτικά σε Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Ειδικά, οι εκπ/κοί Μειονοτικού προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων κλάδου ΠΕ73 οφείλουν να προσέρχονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τη Δευτέρα πηγαίνουν οι προσλήψεις στις ΤΥ για τους δασκάλους;

Κάνω για πρώτη φορά αίτηση πρέπει να πάω και σε κάποια Διεύθυνση;

Αρχικά πρέπει να εγγραφείτε στο ΟΠΣΥΔ και στη συνέχεια να πάτε και σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανάλογα με την ειδικότητά σας. Για παράδειγμα στην καρτέλα Σπουδές/Πρόσοντα αναφέρεται ότι η καταχώριση στοιχείων στην παρούσα καρτέλα, με σκοπό την ένταξη του (νέου χρήστη) εκπ/κού σε κλάδο ή η επικαιροποίηση εμφανιζόμενων στοιχείων (χρηστών οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση από το 2012-2013), γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις Δ/νσεις Εκπ/σης, στις οποίες και οφείλουν – μετά την εγγραφή τους στο ΟΠΣΥΔ – να απευθυνθούν οι χρήστες, προσκομίζοντας αφενός τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης και αφετέρου τα, κατά περίπτωση, απαιτούμενα στοιχεία/βασικά προσόντα ένταξης σε εκπαιδευτικό κλάδο. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί-χρήστες έχουν τη δυνατότητα μόνο επισκόπησης/προβολής των στοιχείων της εν λόγω καρτέλας.

Ενδιαφέρομαι για τα εκκλησιαστικά σχολεία τι πρέπει να κάνω;

Διαβάστε το άρθρο του xenesglosses.eu ΕΔΩ

Ενδιαφέρομαι για δυσπρόσιτα σχολεία τι θα πρέπει να ξέρω;

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο μας για τα δυσπρόσιτα

Είμαι αναπληρώτρια Ειδικής και απέκτησα βεβαίωση γνώσης Braille. Πως κατατίθεται;

Δείτε εδώ το άρθρο του xenesglosses.eu.

Στο φάκελό μου θα δω και την προϋπηρεσία του σχολικού έτους 2017-2018;

Η δημόσια προϋπηρεσία της ημεδαπής του σχολικού έτους 2017-2018 θα καταχωριστεί στο ΟΠΣΥΔ σε μεταγενέστερο χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ., και, οπωσδήποτε, πριν από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων αναπληρωτών και την υποβολή των
ενστάσεων στο ΑΣΕΠ. Η προϋπηρεσία του τρέχοντος σχολικού έτους 2017-2018 υπολογίζεται έως την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ένταξης σε πίνακες της παρούσας πρόσκλησης (βλ. υπ’ αριθ. 1 Γενική Επισήμανση επί των προϋπηρεσιών, στο Μέρος Α΄- Κεφ. Γ΄ – Ενότ. 3 – παρ. 5) και θα ληφθεί υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων στους προσωρινούς πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2018-2019.

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του xenesglosses.eu

Επίσης δείτε ΕΔΩ ποια προϋπηρεσία προσμετράται

Πως γίνεται η μεταβολή στοιχείων στο φάκελο μου;

Για το πως γίνεται η μεταβολή στοιχείων διαβάστε το άρθρο του xenesglosses.eu ΕΔΩ

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω άμεσα για τεχνικά θέματα στον ΟΠΣΥΔ;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με email δείτε ΕΔΩ

Πρέπει να καταθέσω επικυρωμένα αντίγραφα πτυχίου, μεταπτυχιακών κλπ;

Όχι δε χρειάζεται να καταθέσετε επικυρωμένα έγγραφα αν είναι από την Ελλάδα. Δημόσια έγγραφα ημεδαπής, δηλαδή έγγραφα που έχουν εκδοθεί από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. τίτλοι σπουδών – άδειες –πιστοποιητικά – βεβαιώσεις κ.λπ.), υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όσα θέλετε να ξέρετε για τη λειτουργία των Καλλιτεχνικών Λυκείων. Υπουργική Απόφαση

Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα. Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο. Ειδικώς, όμως, μετά τον νέο «Κώδικα Δικηγόρων» [άρθρο 36, ν.4194/2013 (ΦΕΚ 208 Α’)], από την 27-09-2013 και μετά, η μετάφραση ξενόγλωσσου εγγράφου από δικηγόρο γίνεται δεκτή, μόνον, εφόσον ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι ο ίδιος έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε. Τα ανωτέρω (τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις) γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί και επικυρωθεί από τις αρμόδιες αλλοδαπές αρχές και, επιπλέον, φέρουν είτε επικύρωση των Ελληνικών προξενικών αρχών στην αλλοδαπή (ή του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών) είτε επισημείωση με τη
Σφραγίδα της Χάγης (apostille).

Που θα δω τους πίνακες;

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και ελέγχου των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών καταρτίζονται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανά κλάδο/ειδικότητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για το σχολικό έτος 2018-2019 και αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου http://e-aitisi.sch.gr.

Που θα καταθέσω ένσταση αν διαπιστώσω λάθη;

Όταν αναρτηθούν οι πίνακες μέσα στο καλοκαίρι και κατά των πινάκων αυτών οι εκπαιδευτικοί δύνανται να υποβάλουν ένσταση στο Α.Σ.Ε.Π. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών που αρχίζει από την επομένη της αναρτήσεώς τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου http://e-aitisi.sch.gr. Η άσκηση της ενστάσεως γίνεται στο Α.Σ.Ε.Π. αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Για την ηλεκτρονική υποβολή των ενστάσεων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, στη διαδρομή: «Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Μπορείτε να με ενημερώσετε για την παιδαγωγική επάρκεια;

Βεβαίως. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του xenesglosses.eu ΕΔΩ

Για τα δικαιολογητικά και τον τρόπο κατάθεσης ανάλογα με το δικαιολογητικό μπορείτε να μου πείτε;

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο του xenesglosses.eu

Εγκύκλιοι αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2018-2019

          

     

Ένα σχόλιο

  1. χρονια πολλα χριστος ανεστη………φετος ξανα στα μεταπτυχιακα εξωτερικου ζητανε το προγραμμα σπουδων (καθως και τον τιτλο ,αναλυτικη βαθμολογια)….περσι με διορθωτικη εγκυκλιο απεσυραν το αιτημα για το προγραμμα σπουδων,…………….φετος τι θα γινει γνωριζει κανεις

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πολλαπλάσιες θέσεις για τη στελέχωση των Δομών αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών

Εντός των ημερών θα κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο που καταργεί την τιμωρητική ...

Μοιράσου!