Τελευταία Νέα

Saturday, 04/21/18, 18:57Επιστολή επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε:

8:10 μμ Απρίλιος 12th, 2018

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ της Παιδείας

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάνθηκε τη δικαίωση εκπαιδευτικών κατόπιν γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, που έχασαν τις θέσεις διορισμού τους κατά τα παλαιότερα έτη.

Ως δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί με παιδαγωγική και γνωστική εμπειρία αδυνατούμε να αντιληφθούμε μια ενδεχόμενη εχθρική ενέργεια απέναντι σε πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε μια εποχή, όπου ομολογουμένως υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε έχουν αναφέρει επανειλημμένως όλοι οι Υπουργοί Παιδείας, καλούμε την Κυβέρνηση να τηρήσει την έννοια της Δικαιοσύνης, της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και ειδικά των μαθητών ανά την Ελλάδα.

Με αυτή την απόφαση διασφαλίζεται η αξιοκρατία στους διορισμούς εκπαιδευτικών και εμείς, ως δικαιωθέντες από τα ελληνικά δικαστήρια, αιτούμαστε να αποκατασταθεί η αδικία χρόνων (από το 2008 έως σήμερα) και η Αξιοκρατία.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ταχτεί κατά πολιτών που έχουν δικαιωθεί μέσω της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος (όπως αναθεωρήθηκε το έτος 2001), «η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις.

Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έκπτωση και για τα παιδιά των αναπληρωτών στις μετακινήσεις. Προσπάθεια για βελτίωση των συμβάσεων αναπληρωτών

Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης».

Αναμένουμε την απόφαση, η οποία θα συνάδει με το κοινό αίσθημα της δικαιοσύνης!

Δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί του Α.Σ.Ε.Π. Εκπαιδευτικών 2008

          

     

4 Σχόλια

 1. Δημητρης

  Σε ποια χωρα ζουμε… να μαχομαστε για το αυτονοητο…ελεος!!!

 2. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

  Διορίσατε αυτούς που απέτυχαν στον διαγωνισμό! Υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό που δε διαψεύδονται.Είναι υποχρέωσή σας να διορίσετε τους δικαιωθέντες επιτυχόντες.

 3. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

  Σε ποια χώρα; Σ’ αυτήν που κυριαρχεί η αδικία.

 4. Ελεύθερος

  10 χρόνια επιτυχόντες, και με απόφαση του ΣτΕ, και ακόμη στο περίμενε…. Η επιτομή της αδικίας, της αναξιοκρατίας και της ποταπότητος.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ξένες γλώσσες “Περισσότερες ώρες στο δημοτικό, λιγότερες στο γυμνάσιο, ελάχιστες στο λύκειο”

Τα φροντιστήρια έχουν υποκαταστήσει το σχολείο στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας. Μάλιστα, ...

Μοιράσου!