Τελευταία Νέα

Τρίτη, 21/01/2020, 22:06


Home / Featured / Επέκταση του προγράμματος μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα με διπλάσιες προσλήψεις ψυχολόγων και προσλήψεις εκπαιδευτικών

Επέκταση του προγράμματος μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα με διπλάσιες προσλήψεις ψυχολόγων και προσλήψεις εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 3:10 μμ Απρίλιος 27th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σε όλη τη χώρα αναμένεται να επεκταθεί το Σεπτέμβριο του 2018 το πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή Στα ΕΠΑΛ όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των προσλήψεων ψυχολόγων  ενώ λογικά θα έχουμε μεγάλη αύξηση και στις προσλήψεις φιλολόγων και μαθηματικών μειωμένου ωραρίου που διδάσκουν στην εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία που αποτελεί μέρος του προγράμματος που έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2023.

Ακολουθεί το ενημερωτικό του Υπουργείου Παιδείας:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 24 και 25 Απριλίου οι συναντήσεις των ψυχολόγων που έχουν προσληφθεί στα ΕΠΑ.Λ. της χώρας με μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» – (ΜΝΑΕ), με σκοπό την καθοδήγηση και  υποστήριξή τους.

Το πρόγραμμα ΜΝΑΕ ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2017 πιλοτικά σε εννέα ΕΠΑ.Λ. της χώρας και από τον Σεπτέμβριο 2018  θα επεκταθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της επικράτειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση, ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας των μαθητών και βελτίωση της εικόνας του επαγγελματικού λυκείου στην κοινωνία μέσα από πολλαπλές παρεμβάσεις, όπως:  εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία, ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών, χρηματοδοτούμενα σχέδια δράσης (projects), εξοπλισμός των σχολείων με υποδομές τηλεδιάσκεψης, θεσμός Συμβούλου Καθηγητή και Συμβουλίου Τάξης, δικτύωση σχολείων κ.ά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καθορισμός σειράς τάξης των Υπουργείων

Επειδή η  ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών αποτελεί κομβική παρέμβαση στα σχολεία, από τον Φεβρουάριο του 2018 προσλήφθηκαν επιπλέον 101 ψυχολόγοι, με στόχο την ερχόμενη σχολική χρονιά να διπλασιαστεί ο αριθμός των ψυχολόγων που θα απασχοληθούν στα ΕΠΑ.Λ.

Η ενημέρωση – καθοδήγηση των ψυχολόγων υλοποιήθηκε από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος ΜΝΑΕ,  ψυχολόγους κ. ‘Αννα Λαμπίδη και Μαρίνα Δεδούλη, αρμόδιες  για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των συναντήσεων ενημέρωσης-καθοδήγησης των ψυχολόγων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ/2019 κατηγορία ΥΕ

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης (24 Απριλίου) προσήλθαν για ενημέρωση οι ψυχολόγοι που απασχολούνται σε ΕΠΑ.Λ. της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας,  Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου. Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης προσήλθαν οι ψυχολόγοι που απασχολούνται σε ΕΠΑ.Λ. της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων στις αίθουσες του ισογείου «Jacqueline de Romilly»,  «Γαλάτεια Σαράντη» και «’Ελλη Παππά», από 09.00-15.00μμ.

Το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο του 2023.


 

2 Σχόλια

  1. Τι αηδίες είναι αυτές; Τι είναι τα Επαγγελματικά Λύκεια και χρειάζονται «ψυχολογική υποστήριξη», Ειδικά Σχολεία; Οι ούτως ή άλλως προσφέροντες αμφιλεγόμενης ωφέλειας συμβουλές ψυχολόγοι δεν έχουν καμμιά δουλειά στα ΕΠΑ.Λ.. Να πάνε αλλού να βρουν άτομα να τους πληρώνουν για να προσφέρουν τις κάκιστες υπηρεσίες τους. Όχι άλλους χαραμοφάηδες στο Ελληνικό Δημόσιο – έλεος!

    • Έτσι ακριβώς! Το δημόσιο σχολείο και όχι μόνο πηγαίνει από το χειρότερο στο χείριστο! Κ αντί να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις προωθούνται αλλαγές για βολέψουν διάφορα συμφέροντα. Έλεος και ξανά έλεος!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Καθορισμός σειράς τάξης των Υπουργείων

Δημοσιεύτηκε απόφαση με τη σειρά τάξης των Υπουργείων. Η σειρά τάξης των ...