Home / HEADER-NEWS / Εντυπωσιακό το φινάλε της γιορτής των μουσικών σχολείων «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» (βίντεο και φωτογραφίες)

Εντυπωσιακό το φινάλε της γιορτής των μουσικών σχολείων «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» (βίντεο και φωτογραφίες)

Δημοσιεύτηκε: 10:37 μμ Απρίλιος 29th, 2018  


Με την καθιερωμένη καταληκτήρια εμφάνιση της συμφωνικής ορχήστρας στην Κεντρική Πλατεία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ “Ξάνθη Πόλις Ονείρων” του 2018 όπως μας ενημερώνει το xanthi2.gr. 

Το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στο Δημαρχείο εμφανίστηκε η συμφωνική μαζί με τη χορωδία υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού με διάφορα έργα και “φινάλε” με, όπως πάντα με την Πόλη Μαγική του Μάνου Χατζιδάκη, στη γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη.

Τους συντελεστές, τους μουσικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος με ομιλία του ενώ το κοινό χειροκρότηση τα 18 σχολεία και τους νεαρούς μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κυπουργός, μεγάλος συμπαραστάτης και θεμελιωτής του θεσμού και των μουσικών αυτά τα 5 χρόνια, επεσήμανε για άλλη μια φορά τον παιδευτικό χαρακτήρα και την αξία του φεστιβάλ και της τριβής των μουσικών μέσα από τη μουσική διαδικασία όπως και την αυτοπειθαρχία των μουσικών.

Το κοινό χειροκρότησε μουσικούς και τους συντελεστές για άλλη μια χρονιά.

Η βραδιά έκλεισε με την επίδειξη της ομάδας κρουστών υπό το Νίκο Τουλιάτο που εντυπωσίασε για άλλη μια χρονιά το κοινό.

Φωτογραφίες και βίντεο από το xanthi2.gr που ακολούθησε και υποστήριξε την πολύμηνη προσπάθεια του Δήμου και των Μουσικών Σχολείων ενώ το Υπουργείο Παιδείας έλαμψε και πάλι δια της απουσίας του σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις των μουσικών σχολείων.

n

Φωτο: Γ. Σαμαρτζής

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...