Τελευταία Νέα

Saturday, 04/21/18, 19:00Ένσταση Μουσικών Τμημάτων ΑΕΙ κατά της πρόσκλησης μουσικών για ένταξη σε πίνακες αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε:

6:45 μμ Απρίλιος 13th, 2018

α) Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ79.01, ΠΕ79.02 και ΤΕ16, για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολ. έτους 2018-2019,

β) Πρόσκληση εμπειροτεχνών ιδιωτών ΕΜ16 για ένταξη σε πίνακα μουσικών ειδικεύσεων ωρομισθίων για πρόσληψη στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Mε αφορμή την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας [αρ. πρωτ. 56265/Ε1, ΦΕΚ αρ. 1281/11/4/2018,] που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018 και καλεί τους ΠΕ 79 – Μουσικούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να εργαστούν στην Α΄ βάθμια και Β΄ βάθμια εκπαίδευση, καταθέτουμε την παρούσα ένσταση. Βάσει του δημοσιευθέντος ΦΕΚ αρ. 1281/11/4/2018, οι απόφοιτοι του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Τ.Λ.Π.Μ.) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου αποκτούν περισσότερα δικαιώματα από τους αποφοίτους των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του Τ.Λ.Π.Μ. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου δικαιούνται πλέον να διδάξουν:

α) Μουσική Δεξιοτεχνία στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου «Ελληνική Λαϊκή και Παραδοσιακή Μουσική» στα Μουσικά Σχολεία [βλ. Π.Δ.141/19.05.2003 (ΦΕΚ Α’119), Εγκύκλιο, Παράρτημα ΙΙ στο σύνολό του],

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι ορίζεται για το τέλος των μαθημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

β) Μουσική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (βλ. Εγκύκλιο, Παράρτημα Ι),

γ) Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής στα Μουσικά Σχολεία (βλ. Εγκύκλιο, Παράρτημα ΙΙ, σελ. 3).

δ) Πιάνο (βλ. Εγκύκλιο, Παράρτημα ΙΙ, σελ. 10).

Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία εις βάρος όλων των νυν φοιτητών και αποφοίτων των Τμημάτων Μουσικών Σπουδών των ελληνικών Α.Ε.Ι.

Προκειμένου να γίνει σαφής η άποψή μας και να διαφωτιστούν όλες οι πλευρές της ανισονομίας που επιφέρει η προαναφερθείσα Εγκύκλιος, πρέπει να τονισθούν οι εξής συνοπτικές παρατηρήσεις:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΔΩ

          

     

5 Σχόλια

 1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΕΜ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ (ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ), ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΑΤΑ), ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΝ ΤΟΥΣ ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ.ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΟΙ ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΝΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!
  ΑΙΣΧΟΣ!!!

 2. Μουσικός ΠΕ16

  Ακριβώς..Τσίπρας=’Αρτα=ΠΕ χωρίς ειδικά μαθήματα, χωρίς 5 χρόνια, χωρίς καν γνώσεις μουσικοπαιδαγωγικής..

 3. ΠΕ7901 D.R

  αηδιες…..βαρεθηκα πια.. καθε χρονο τα ιδια λετε παντα οι ιδιες γκρινιες…… ολοι συναδερφοι ειμαστε και ολοι εχουμε τα ιδιο δικαιωμα στη εργασια….. ο ενας ωδειακος….. ο αλλος παμεπιστημιακος….. ο αλλος απο Τει… ολοι τη ιδια δουλεια κανουμε σε παιδακια διδασκουμε…… για αυτο σαν ειδικοτητα εχουμε βαλει τα χερια μας και εχουμε βγαλει τα ματια μας

  • Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε όλοι “την ίδια δουλειά”, αλλά εφόσον δεν έχουμε το ίδιο αντικείμενο σπουδών αυτό δε γίνεται. Το είδος και το περιεχόμενο των σπουδών μας οφείλει να αντανακλάται στην εργασία μας. Για να το θέσω αλλιώς, όταν θέλουμε να βγάλουμε ένα δόντι πηγαίνουμε στον οδοντίατρο, όχι στον ορθοδοντικό…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ξένες γλώσσες “Περισσότερες ώρες στο δημοτικό, λιγότερες στο γυμνάσιο, ελάχιστες στο λύκειο”

Τα φροντιστήρια έχουν υποκαταστήσει το σχολείο στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας. Μάλιστα, ...

Μοιράσου!