Τελευταία Νέα

Monday, 05/21/18, 15:21Ελλιπής υλοποίηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης

Δημοσιεύτηκε:

7:56 μμ Απρίλιος 7th, 2018

Η παράλληλη στήριξη  είναι ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το έτος 2017 που δημοσιεύτηκε στα τέλη  Μαρτίου

Όσο και αν το Υπουργείο ανακοινώνει αριθμούς προσλήψεων για την Παράλληλη Στήριξη, απλά είναι πολύ λίγες για να καλύψουν τις ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2017-18 ΕΔΩ

Για την παράλληλη  στήριξη   η έκθεση με τίτλο: «Ελλιπής υλοποίηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης», αναφέρει:

Ο Συνήγορος διερεύνησε σειρά αναφορών με θέμα την ελλιπή υλοποίηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης,  μέτρου εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη και φοίτηση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε γενικά σχολεία.

Ο θεσμός, τα τελευταία χρόνια, υλοποιείται αποκλειστικά μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και τα εγκεκριμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας αιτήματα για παράλληλη στήριξη σταθερά υπερβαίνουν κατά πολύ τις διαθέσιμες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ για τον σκοπό αυτό.

Ως αποτέλεσμα, σε ολόκληρη την επικράτεια, είτε δίνεται προτεραιότητα σε ορισμένες περιπτώσεις μαθητών έναντι άλλων, είτε παρέχεται σε περισσότερους μαθητές παράλληλη στήριξη σε μερική βάση, η οποία, ωστόσο, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν επαρκεί για την κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καταγραφή λειτουργικών αναγκών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Όσον αφορά στο σχολικό έτος 2017-18, διαπιστώθηκε πρόοδος ως προς την έγκαιρη ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών από το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ να υλοποιηθεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονο παραμένει το πρόβλημα της ανεπάρκειας των διατιθέμενων πιστώσεων που απαιτούνται για την επαρκή κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών που χρειάζονται και δικαιούνται παράλληλη στήριξη.

www.synigoros.gr μέσω http://www.fresh-education.gr/

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Καταγραφή λειτουργικών αναγκών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Με αριθ. πρωτ. 82175/Ε4/18-5-2018, το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., απέστειλε έγγραφο στις ...

Μοιράσου!