Τελευταία Νέα

Monday, 05/21/18, 14:57Τι είπε ο Γαβρόγλου για την πρόταση ΟΟΣΑ “ο διευθυντής να προσλαμβάνει και να απολύει εκπαιδευτικούς”

Δημοσιεύτηκε:

12:10 μμ Απρίλιος 21st, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Για τις νέες Δομές Εκπαίδευσης και την αξιολόγηση ο Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε ότι αυτή αφορά τα στελέχη εκπαίδευσης που είναι 20.000.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το νέο σύστημα είναι πιο συλλογικό με κορμό το σύλλογο διδασκόντων.

Επίσης είναι διεπιστημονικό διότι όταν στέλνει τα προβλήματα που έχει επάνω ή τον προγραμματισμό του αυτό θα το βλέπουν εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και θα γίνεται μια διεπιστημονική συζήτηση για το πως θα βοηθήσουμε αυτό το σχολείο ανέφερε ο Υπουργός επισημαίνοντας ότι το πιο σημαντικό είναι η ανατροφοδότηση.

Για πρώτη φορά εμπλέκουμε τα σχολεία στην αυτοαξιολόγησή τους αλλά κυρίως ότι θα αξιολογούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης που θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο και για το μέλλον της εκπαίδευσης.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ βλέπει θετικά αυτές τις αλλαγές ωστόσο ο Κώστας Γαβρόγλου δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ και οι Θεσμοί έχουν μια εμμονή με την αυτονομία των σχολικών μονάδων.

Εμείς δεν είμαστε υπέρ μιας πλήρους αυτονομίας των σχολικών μονάδων. Δηλαδή υπάρχουν σκέψεις από τον ΟΟΣΑ πολλές φορές ο Διευθυντής να έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει ή να διώχνει τους καθηγητές. Είναι προφανές ότι εμείς έχουμε μια κάθετη διαφωνία σε μια τέτοιου είδους αυτονομία. Ότι θα πρέπει να μην είναι τόσο γραφειοκρατικό το σύστημα, τόσο κεντρικό και εμείς θα πρέπει να κάνουμε πολλά σε αυτή την κατεύθυνση και με τις νέες Δομές είναι ένας τρόπος περιορισμού της γραφειοκρατίας” δήλωσε ο Υπουργός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δωρεάν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων για οικογένειες με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Καταγραφή λειτουργικών αναγκών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Με αριθ. πρωτ. 82175/Ε4/18-5-2018, το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., απέστειλε έγγραφο στις ...

Μοιράσου!