Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 13:03


Home / Featured / Δυο εβδομάδες περίπου περισσότερο μάθημα στα Λύκεια. Δεν θα γίνει μάθημα στις 25/5

Δυο εβδομάδες περίπου περισσότερο μάθημα στα Λύκεια. Δεν θα γίνει μάθημα στις 25/5

Δημοσιεύτηκε: 9:49 μμ Απρίλιος 18th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει φέτος το σχολικό έτος στα Λύκεια αφού το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι η λήξη των μαθημάτων θα γίνει την Παρασκευή 25 του Μάη.

Σημειώνουμε ότι πέρσι η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων ήταν 9/5 16 μέρες νωρίτερα συγκριτικά με φέτος.  Το 2016 τα μαθήματα έληξαν στις 11 του Μάη.

Από φέτος λοιπόν αυξάνεται το σχολικό έτος και τα μαθήματα κατά 15 μέρες περίπου σε σύγκριση με το παρελθόν. Πρόκειται για μια αλλαγή που οφείλεται στον περιορισμό των εξεταζόμενων μαθημάτων στην τελευταία τάξη του Λυκείου που φέτος είναι μόλις 4.

Δεν θα γίνουν μαθήματα 25/5

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12/4

Σημειώνουμε ότι στις 25/5 δεν θα γίνει μάθημα αφού όπως αναφέρεται στην τελευταία ΥΑ την ημέρα της λήξης των μαθημάτων δεν διεξάγεται διδασκαλία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών την ημέρα αυτή αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών και εκτελεί τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την κανονική και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Αναμένουμε έναρξη εξετάσεων στις 29/5

Με δεδομένο ότι τη Δευτέρα 28/5 είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος και στα σχολεία δεν γίνονται μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολυτήριες εξετάσεις την Τρίτη 29/5. Με 4 μόνο εξεταζόμενα μαθήματα οι μαθητές θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις την 1η Ιουνίου ημέρα Παρασκευή. Αν γίνει αυτό οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών θα έχουν 7 μέρες κενό μέχρι την 8η Ιουνίου που ξεκινούν οι πανελλαδικές.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανοίγουν τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου - Πότε αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία απόφαση οι γραπτές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες, διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’ τετραμήνου, στις εξεταστικές περιόδους Μαΐου – Ιουνίου, καθώς και την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου έως την έναρξη των μαθημάτων, όπου η περίοδος αυτή προβλέπεται. Διευκρινίζεται ότι δεν υφίστανται γραπτές εξετάσεις, προαγωγικές και απολυτήριες για τα Ε.Ε.Ε.ΕΚ

Τις επόμενες μέρες αναμένουμε την απόφαση όπου θα καθορίζει το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...