Home / Featured / Άρθρο για τις προσλήψεις αναπληρωτών στις ΔΥΕΠ. Τι προβλέπεται για τον τρόπο πρόσληψης

Άρθρο για τις προσλήψεις αναπληρωτών στις ΔΥΕΠ. Τι προβλέπεται για τον τρόπο πρόσληψης

Δημοσιεύτηκε: 10:47 μμ Απρίλιος 24th, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Διάταξη για τους αναπληρωτές στις ΔΥΕΠ περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης στη διάταξη αναφέρεται ότι οι προσλήψεις γίνονται με τη χρήση των ενιαίων υφιστάμενων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ όλων των κλάδων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι με το άρθρο 87  προβλέπεται η δυνατότητα στελέχωσης των Δ.Υ.Ε.Π και από αναπληρωτές ή ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία.

Στελέχωση των Δ.Υ.Ε.Π. από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

 

  1. Οι Δ.Υ.Ε.Π μπορούν να στελεχώνονται και από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται σύμφωνα με τη διαδικασία και το ωράριο (πλήρες ή μειωμένο) που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία. Επιπλέον, μπορεί να στελεχώνονται και από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.
  2. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε Δ.Υ.Ε.Π. δύνανται να διατίθενται, βάσει των εκάστοτε αναγκών της υπηρεσίας, εντός του σχολικού έτους, από τη Δ.Υ.Ε.Π. που αρχικώς τοποθετήθηκαν σε άλλη Δ.Υ.Ε.Π.:

α) αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με απόφαση των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου,

β) αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο της συνέχισης των Δράσεων: α) 6.10.1.1.01.01,β) 8.10.1.1.01.01, γ) 9.10.1.1.01.01 – Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (Ε.Κ.Ο.) συμπληρώνουν το, κατά την παράγραφο 1 του παρόντος, ωράριό τους σε Τάξεις Υποδοχής – Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  1. Ο χρόνος υπηρεσίας στις Δ.Υ.Ε.Π. προσμετράται ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας.
  2. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, γίνονται με τη χρήση των ενιαίων υφιστάμενων πινάκων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ όλων των κλάδων του ΥΠ.Π.Ε.Θ..

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...