Τι άλλαξε στο άρθρο για τους Υπευθύνους Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

Δημοσιεύτηκε:

5:48 μμ Απρίλιος 25th, 2018

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν 1087 σχόλια στο άρθρο για τους Υπευθύνους Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών σχόλια που ζητούσαν να μην καταργηθούν τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ εντούτοις το Υπουργείο προχωρά αφού το άρθρο για τους Υπευθύνους συνεχίζει να είναι εντός του νομοσχεδίου με κάποιες αλλαγές από το κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση. Το xenesglosses.eu παρουσιάζει αυτές τις αλλαγές:

  1. Προστέθηκαν και οι Διευθύνσεις του Ηρακλείου σε αυτές που θα έχουν δυο αποσπασμένους εκπαιδευτικούς του κλάδου πληροφορικής ΠΕ86.
  2. Άλλαξε το και καθοδηγούνται για την άσκηση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού τους έργου από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του κλάδου ΠΕ 86 του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ, με το ρήμα εποπτεύονται.

Η διάταξη έχει ως εξής:

Υπεύθυνοι Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

1. Σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποσπάται με τριετή θητεία, ύστερα από επιλογή σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της περίπτ. ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 18, ένας εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ 86, με οργανική θέση στην οικεία  Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ως Υπεύθυνος
Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, για την τεχνική υποστήριξη και την εφαρμογή της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών στις σχολικές μονάδες και Ε.Κ. Στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά, Αχαΐας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου αποσπώνται σύμφωνα με το παρόν δύο εκπαιδευτικοί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ο ίδιος ο Υφυπουργός Παιδείας ξηλώνει τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στον Πύργο;

2. Υποψήφιοι για τις θέσεις των Υπευθύνων μπορούν να είναι εκπαιδευτικοί με επταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες ή Ε.Κ. για πέντε τουλάχιστον έτη.

3. Οι Υπεύθυνοι Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών τοποθετούνται στα Τμήματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, υπάγονται διοικητικά στους προϊσταμένους των Τμημάτων αυτών και εποπτεύονται την άσκηση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού τους έργου από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του κλάδου ΠΕ 86 του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

66 θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς στον Δήμο Χαλανδρίου

Πρόσληψη προσωπικού συνολικά εβδοµήντα πέντε (75) ατόµων µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ...

Μοιράσου!