Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 24/10/2019, 02:25


Home / Featured / Αλλαγές σε επαναληπτικές και προαγωγικές εξετάσεις μαθητών Α και Β Λυκείου

Αλλαγές σε επαναληπτικές και προαγωγικές εξετάσεις μαθητών Α και Β Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: 8:30 μμ Απρίλιος 25th, 2018  


Οι αλλαγές αφορούν τους μαθητές σε Α’ και Β’ Λυκείου, και τις επαναληπτικές εξετάσεις που δίνονται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, από όσους μαθητές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο μέσο όρο.

Οι εξετάσεις αυτές καταργούνται τον μήνα Σεπτέμβριο και πλέον θα διενεργούνται κάθε Ιούνιο.

Οι εξετάσεις αφορούν στους μετεξεταστέους της Α’ και Β’ Λυκείου, ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα διεξάγονται μόνο σε κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, εάν μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου δεν έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 9,5 σε μαθήματα, θα επανεξεταστούν τον Ιούνιο. Οι δε εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα αφορούν κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα, σε μαθητές που λόγω ανωτέρας βίας δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συγκρότηση Ομάδας Χάραξης Πολιτικής στο πλαίσιο οργάνωσης και συντονισμού του αναπτυξιακού προγραμματισμού και της σύστασης των οργάνων κατάρτισης του ΕΣΠΑ

Στόχος του υπουργείου είναι οι προαγωγικές εξετάσεις να τοποθετούνται χρονικά αμέσως μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, είναι η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τζούφη: «Στον αέρα» το πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, τα τελευταία μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη Οργανικών Κενών Σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ΠΕ Δυτ. Θεσ/κης

Προκηρύσσουμε τις παρακάτω κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70, ΠΕ70 ΕΑΕ (Τ.Ε.), ...