Τελευταία Νέα

Σάββατο, 25/06/2022, 20:29


Home / HEADER-NEWS / 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ»

Δημοσιεύτηκε: 8:12 μμ Απρίλιος 23rd, 2018  


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Αλμωπίας και τα Λουτρά Πόζαρ, διοργανώνει στις 24 και 25 Απριλίου 2018, στην Αριδαία, διημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση και Λαογραφία», με συμμετοχή σχολικών μονάδων από διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής περισσότεροι από 700 μαθητές αναμένεται να βρεθούν τις μέρες αυτές στην Αριδαία, προκειμένου να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διημερίδας. Ο μεγάλος αριθμός ενεργών πολιτιστικών συλλόγων της Αλμωπίας, με την έντονη παρουσία τους, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την επιτυχία της διημερίδας.

Μέσω της διημερίδας θα δοθεί έμφαση στην ανάλυση όψεων του λαϊκού πολιτισμού (κοινωνική συγκρότηση, ήθη και έθιμα, χοροί, λαϊκή λογοτεχνία, υλικός πολιτισμός/λαϊκή τέχνη) που εμπεριέχονται σε πολλά αντικείμενα που διδάσκονται μέσα από μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, ιστορία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, μουσική, φυσική αγωγή, εικαστικά, κοινωνική και πολιτική αγωγή, θεατρική αγωγή κ.λπ.).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος: Προϋποθέσεις και διαδικασίες Παράλληλης Στήριξης 2022-23

Σκοπός της διημερίδας είναι η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, ώστε να αποτελέσει ο λαϊκός πολιτισμός ένα πεδίο πρόσφορο για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, για την πραγματοποίηση της «πολιτισμικής συνάντησης» και της ανάδειξης των κοινών πολιτισμικών στοιχείων, χωρίς ταυτόχρονα να παραγνωρίζονται και οι ιδιαιτερότητες οι οποίες καθορίζονται από τη γενική και την τοπική ιστορία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας και θα ολοκληρωθούν στον ίδιο χώρο το βράδυ της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Το πρόγραμμα και για τις δύο ημέρες (24 & 25/4) περιλαμβάνει παρουσίαση Μαθητικών Σχημάτων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας, από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ.

Παράλληλα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας την Τετάρτη 25/4 από τις 10πμ μέχρι τις 2μμ θα παρουσιαστούν μαθητικές εργασίες εμπνευσμένες από την τοπική ιστορία.

Το βράδυ της Τρίτης 24/4 στις 8 η ώρα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας θα παρουσιαστεί το ποντιακό έργο «Η προξενία τη … Μυρούκας» από τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Σκύδρας.

Η λήξη της διημερίδας θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι όπου θα τιμηθούν τοπικοί καλλιτέχνες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...