Home / Featured / Ο Υπουργός Παιδείας για ωράριο εκπαιδευτικών, εξετάσεις κ.α.. Ναι στις «μεγάλες» σε μαθητές τάξεις

Ο Υπουργός Παιδείας για ωράριο εκπαιδευτικών, εξετάσεις κ.α.. Ναι στις «μεγάλες» σε μαθητές τάξεις

Δημοσιεύτηκε: 9:15 μμ Μάρτιος 2nd, 2018  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας πριν λίγες μέρες συμμετέχοντας στο 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Ο Υπουργός άκουσε τους φορείς και τοποθετήθηκε για διάφορα θέματα.

Παραθέτουμε κάποια σημεία από τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας ενώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο:

«Υπάρχει μια εντελώς λάθος αντίληψη στην κοινωνία.

Και λέει όσο λιγότερα παιδιά είναι στην τάξη τόσο περισσότερα γράμματα θα μάθουν τα παιδιά μου. Οπότε άσε μια παθολογία του συστήματος να διαιωνίζεται. Αυτό θα πρέπει εμείς, όχι η κεντρική διοίκηση, εμείς όλοι να το αντιμετωπίσουμε.  Το παιδί ούτε γράμματα μαθαίνει ούτε κοινωνικοποιείται όταν είναι σε μικρές τάξεις όλες οι δυνατές έρευνες το έχουν αποδείξει δήλωσε κατά την ομιλία του στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη ο Υπουργός Παιδείας.»

Τσάντα στο σχολείο

Για το μέτρο της τσάντας στο σχολείο ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Μας σοκάρει το γεγονός όταν μπαίνουν ευτυχώς λίγοι αλλά χαρακτηριστικοί γονείς στο Υπουργείο και λένε τότε τι θα το κάνουμε το παιδί το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι ένα τόσο βαθύ κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει όλοι και όλες να το καυτηριάσουμε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα γιατί είναι η ίδια λογική που τους παίρνω τα ηλεκτρονικά για να είναι ήσυχα. Τα παιδιά εξ΄ορισμού δεν είναι ήσυχα, εξ’ ορισμού δεν πρέπει να είναι ήσυχα και εδώ θέλουμε αντί να τους δίνουμε χάπια να τους δίνουμε μαθήματα το Σαββατοκύριακο. Ας απελευθερωθούν οι οικογένειες από αυτό το άγχος που αν το παιδί είναι μελετηρό στην πρώτη δημοτικού θα μπει στο Πανεπιστήμιο και το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο καλά. Υπάρχει ο κίνδυνος να έχει ένα καλό προδιαγεγραμμένο μέλλον και στα 45 να τρέχει σε ψυχίατρους.

Εξετασιοκεντρικό σύστημα

Είμαστε μια κοινωνία που ξοδεύει 2 δις κάθε χρόνο για να πάνε τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο. Μια κοινωνία που αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει Γ Λυκείου και το χειρότερο κάνουμε έναν κερδοσκοπικό θεσμό όπως είναι η παραπαιδεία οργανικό κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης. Εδώ είμαστε ενώπιος ενωπίω. Θέλουμε αυτό να το κάνουμε, αν δεν θέλουμε αυτό πρέπει όλοι να μετακινηθούμε από τις πεποιθήσεις μας και μια πολύ σοβαρή πεποίθηση είναι το συγκλονιστικό ιδεολόγημα ότι η κοινωνία έχει ταυτίσει το αδιάβλητο με το παιδαγωγικά αξιόπιστο. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι αδιάβλητες αλλά όχι παιδαγωγικά αξιόπιστες. Μόνο το 30% των παιδιών πάνε στις πρώτες 10 επιλογές τους. Θα πρέπει όντως να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε. Οι εξετάσεις δεν είναι το παν οι ψυχικά ισορροπημένοι νέοι είναι το παν που θα είναι και μορφωμένοι αν τυχόν μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία εκπαιδευτική.

Ωράριο

Δώσαμε μάχη για να μην υπάρξει αύξηση των ωρών διδασκαλίας.  Όταν οι Θεσμοί μας είχαν με το πιστόλι στον κρόταφο γιατί είπαμε στους Θεσμούς ότι οι καθηγητές δεν μπορεί να είναι και τραπεζοκόμοι και ψυχολόγοι να είναι το ένα το άλλο κλπ. Μέσα στην κουβέντα κάτι έπρεπε να δώσουμε και θυμίσαμε τις 30 ώρες του 1985 και κόντεψε να χαλάσει ο κόσμος για κάτι που ήδη γίνεται. Αυτή είναι η κατανόηση ή όλα αυτά είναι εύκολες αντιπολιτεύσεις.

 

 


 

Ένα σχόλιο

  1. «Μέσα στην κουβέντα κάτι έπρεπε να δώσουμε και θυμίσαμε τις 30 ώρες του 1985…» γιατί δεν τους θυμίζατε κ.Υπουργέ το μέσο μισθό των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη, να είμαστε μαζί σας!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...