Home / HEADER-NEWS / Ο Υπουργός Παιδείας για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Ο Υπουργός Παιδείας για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 8:23 μμ Μάρτιος 1st, 2018  


«Καθιερώνεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με ορίζοντα την τριετία να ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις τόνισε σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ ο Υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι από το Σεπτέμβριο σε έναν τεράστιο αριθμό Δήμων γύρω στους 200 θα λειτουργούν τα δίχρονα νηπιαγωγεία. Με αυτή τη λογική, εμείς λέμε ότι  η δημιουργία των δίχρονων νηπιαγωγείων εντάσσεται στην καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και προφανώς για λόγους ισονομίας θα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ρυθμίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά που μπορούν εν δυνάμει  να πάνε στους παιδικούς σταθμούς. Πολλές φορές δυστυχώς οι παιδικοί σταθμοί προτιμούν τα 4χρονα, οπότε μένουν έξω παρόλο που έχουν κάνει αίτηση ένας μεγάλος αριθμός μικρότερων παιδιών. Αν δεν υπάρχουν κοινωνικές δομές πάρα πολλά νέα ζευγάρια δεν θα αποφασίσουν αν έχουν παιδιά. Εμείς τι λέμε:

«Λέμε τα 4χρονα όταν θα γίνει υποχρεωτικό θα πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και οι παιδικοί σταθμοί θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα παιδιά που τώρα μένουν έξω. Άρα περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, περισσότεροι βρεφονηπιοκόμοι που θα δουλεύουν  στους παιδικούς σταθμούς, περισσότερα παιδιά στο νηπιαγωγείο. Αν αυτό δεν είναι κάτι συνολικά καλύτερο για την κοινωνία μας δεν καταλαβαίνω τι είναι».

Ακούστε τα όσα είπε ο Υπουργός από το 7:30 έως το 19:30

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...