Home / Featured / Υπουργείο και Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για ξυλοδαρμό και δακρυγόνα

Υπουργείο και Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για ξυλοδαρμό και δακρυγόνα

Δημοσιεύτηκε: 11:14 μμ Μάρτιος 3rd, 2018  


Ρεπορτάζ xenesglosses.eu

Οι εικόνες σοκ του ματωμένου από γκλοπ εκπαιδευτικού και η αποπνιχτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τα δακρυγόνα έκαναν Υπουργείο και Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν μέσω του επίσημου site του Υπουργείου και του επίσημου site του ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση που ρίχνει την ευθύνη στην αστυνομία που προστάτευε τον χώρο.

«Η κινητοποίηση δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο. Θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με την ΕΛΑΣ ώστε να δρομολογηθεί περαιτέρω συντονισμός για να μην δημιουργούνται παρόμοια περιστατικά. 

Ποιες είναι όμως οι εντολές που έχει η αστυνομία από το Υπουργείο;

Ποιος έδωσε εντολή να έρθουν τα ΜΑΤ στο Υπουργείο Παιδείας;

Ποιος έδωσε την εντολή στα ΜΑΤ για επίθεση στους εκπαιδευτικούς; 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την αστυνομική βία:

«Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαρτίου στους χώρους του Υπουργείου Παιδείας αδικούν τη κυβέρνηση. Μονάδες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αδικαιολόγητη χρήση χημικών σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενώ είχε ξεκινήσει συνάντηση την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Η νομαρχιακή Επιτροπή εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την αστυνομική βία εναντίον εκπαιδευτικών που διαδήλωναν διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης στήριζαν και στηρίζουν το δημόσιο σχολείο με προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Η ΝΕ εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μόνιμους διορισμούς στην δημόσια Εκπαίδευση με σεβασμό στην εκπαιδευτική προϋπηρεσία αναγνωρίζοντας το έργο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς στην Παιδεία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής του, ώστε με την έξοδο από τα μνημόνια και το τέλος της επιτροπείας να δημιουργηθούν οι συνθήκες για άμεση υλοποίηση».

Παράλληλα και οι δύο ανακοινώσεις αναφέρουν ότι τάσσονται Υπουργείο και Ν.Ε. υπέρ των μόνιμων διορισμών.

  • Αν είναι όντως έτσι, γιατί δεν ίσχυσε όλα αυτά τα χρόνια το 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη και για την παιδεία;
  • Γιατί τόσα χρόνια λένε ψέματα όλες οι κυβερνήσεις και οι διοικώντας το Υπουργείο Παιδείας στους αναπληρωτές και
  • Γιατί αναβάλουν για προεκλογικά μικρό μόνο μέρος των μόνιμων διορισμών, για να κρατήσουν πάλι ομήρους ανέξοδων υποσχέσεων 25000 εκπαιδευτικούς;

Είναι απλά τα πράγματα δεν ξέρουν πως να χειριστούν επικοινωνιακά την εικόνα του ματωμένου εκπαιδευτικού και τις μαρτυρίες των εκπαιδευτικών και φοβούνται ό,τι θα τους κοστίσει και θα γκρεμίσει την βιτρίνα του καλού αριστερού.

Η μαρτυρία αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στο xenesglosses.eu

«Xτυπήσανε έναν συνάδελφο βιολόγο, με το που τον χτύπησαν έσκασε χημικό μπροστά στην κάμερα, χαμός… το υπουργείο έδιωξε όλους τους υπαλλήλους από τις 12μμ.

Έπεσαν πολλά δακρυγόνα, πέσανε μέσα στον κόσμο, τρέχαμε με κλειστά μάτια προς το Mall ο ένας πιασμένος από τον άλλο, στην ουσία δε βλέπαμε που πηγαίναμε, ευτυχώς φυσούσε αντίθετα και έσπασε η αποπνικτική ατμόσφαιρα νωρίς. Από τα μεγάφωνα είχαμε ενημερωθεί πως το υπουργείο άδειασε από τις 12μμ»

Αυτή είναι η αλήθεια κε Υπουργέ.

και όπως λένε πολλοί εκπαιδευτικοί:

Αν ήταν ο Ρουβίκωνας θα κερνούσατε και καφεδάκι

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...