Home / HEADER-NEWS / Συντονιστικό Αναπληρωτών – Παρασκευή 16/3 στη 1μ.μ. όλοι και όλες στο Υπ. Παιδείας! Συνέλευση στις 14/3

Συντονιστικό Αναπληρωτών – Παρασκευή 16/3 στη 1μ.μ. όλοι και όλες στο Υπ. Παιδείας! Συνέλευση στις 14/3

Δημοσιεύτηκε: 1:53 πμ Μάρτιος 12th, 2018  


sidonistikoanapliroton@gmail.com

11/3/2018

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Παρασκευή 16/3 στη 1μ.μ. όλοι και όλες στο Υπ. Παιδείας!

Συνέλευση του Συντονιστικού την Τετάρτη 14/3 στις 6μ.μ. στη ΔΟΕ.

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί σε όλη την εκπαίδευση ΤΩΡΑ!

Την Παρασκευή 09/03 το εκπαιδευτικό κίνημα επανήλθε με δυναμική και μαζική παρουσία στο Υπουργείο Παιδείας πιστό στην απόφαση της πανελλαδικής συνέλευσης της 02/03. Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και μόνιμοι, μαζί με τη συμπαράσταση και του φοιτητικού κόσμου, συμμετείχαν στην κινητοποίηση, προτάσσοντας για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και διαδηλώνοντας ενάντια στο κυβερνητικό μνημόνιο των περικοπών και της λιτότητας της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών εκπαιδευτικών και φοιτητών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Μπαξεβανάκη, στον οποίο και δόθηκε η απόφαση της πανελλαδικής συνέλευσης της 02/03. Διατυπώθηκε το αίτημα για κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με βάση τις πραγματικές ανάγκες, διορισμό των 25.000 αναπληρωτών που καλύπτουν πάγια και διαρκή κενά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, κατάργηση του προσοντολογίου – διαγωνισμού ΑΣΕΠ και ν. 3848, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών. Ακόμη, η αντιπροσωπεία κατήγγειλε έντονα το Υπουργείο για τη  χρήση βίας καθώς και για την άρνησή του για συνάντηση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών με την πολιτική ηγεσία ανήμερα της πανελλαδικής κινητοποίησης, κατηγορώντας το παράλληλα για συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με συγκεκριμένους φορείς εν μέσω κατάληψης του υπουργείου και κινηματικής διαδικασίας. Επιπλέον, κατήγγειλε την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου να κόψει την τροφοδοσία ρεύματος ώστε η συγκέντρωση για πρώτη φορά να μη μπορεί να λειτουργήσει τη μικροφωνική της! Ο κ. Μπαξεβανάκης ισχυρίστηκε πως το Υπουργείο δεν αρνήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, αλλά αυτή ακυρώθηκε λόγω …εισβολής διαδηλωτών από τα κάγκελα, αποδίδοντας προκλητικά την ευθύνη για τα χημικά και τους τραυματισμούς συναδέλφων στους διαδηλωτές!

Στον υφυπουργό τέθηκαν με εμφατικό τρόπο δύο ερωτήματα: πότε θα γίνουν διορισμοί στην εκπαίδευση και πόσοι. Οι απαντήσεις που λάβαμε μόνο σαφείς και ειλικρινείς δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ενώ ταυτόχρονα είναι ενδεικτικές για τη συνειδητή επιλογή της εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τον αριθμό των διορισμών ο υφυπουργός ως προς το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησής τους επικαλέστηκε τους περιορισμούς που τίθενται από τους θεσμούς και δήλωσε πως ο αριθμός των διορισμών θα ανακοινωθεί το προσεχές φθινόπωρο, εφόσον ολοκληρωθεί η 4η αξιολόγηση από τους θεσμούς και βγει η χώρα από το μνημόνιο! Επιδιώκοντας να μη δώσει σαφείς απαντήσεις και να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, έγινε λόγος για αδυναμία διορισμού… των 100.000 υποψήφιων πτυχιούχων που κάνουν αίτηση για αναπληρωτές! Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς, αλλά ο ίδιος επιχείρησε να εξωραΐσει την κατάσταση, αναφερόμενος στην… επιτυχία της έγκαιρης πρόσληψης 15.000 αναπληρωτών από την αρχή της σχολικής χρονιάς! Προφανώς το  Υπουργείο δεν έχει την πραγματική εικόνα για τα πολλά κενά  που εξακολουθούν να υφίστανται εξαιτίας της δικής του εκπαιδευτικής πολιτικής…

Παρά τη δήλωση ότι το νέο σύστημα διορισμών, που επεξεργάζεται το Υπουργείο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, εντούτοις αυτό αποτελεί επτασφράγιστο μυστικόΤο Υπουργείο πετά το μπαλάκι στην εξέδρα και προτάσσει τη… δημοκρατική διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για την κατάθεση απόψεων επί του συστήματος από φορείς και πολίτες, επιδιώκοντας στην πραγματικότητα να εξασφαλίσει την ευρεία συναίνεση για ένα σύστημα απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών και αποκλεισμού συναδέλφων από τη μόνιμη και σταθερή εργασία, θέτοντας κριτήρια και εφαρμόζοντας το προσοντολόγιο. Έπειτα από διαρκή πίεση για τη λήψη συγκεκριμένων απαντήσεων ως προς το σύστημα διορισμών ο υφυπουργός δήλωσε πως το πτυχίο είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο και πως η προϋπηρεσία θα αποτελέσει κριτήριο, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι θα είναι και το μόνο. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως όποιο σύστημα διορισμών αποφασιστεί, αυτό θα επιλέξει υποψηφίους, ακριβώς επειδή δεν μπορούν να εργαστούν όλοι και είναι αναγκαίο να βρεθεί ο τρόπος που θα «ξεκαθαριστεί» ποιοι θα έχουν δικαίωμα στην εργασία και ποιοι θα πεταχτούν στην ανεργία!

Επίσης, ως προς το ζήτημα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας ο υφυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως για το αν θα υιοθετήσει και θα νομοθετήσει την πρόταση του ΙΕΠ για την απόκτησή της μέσω διδάκτρων και εκτός προπτυχιακών σπουδών, γεγονός που απαξιώνει τα πτυχία και θέτει υπό αμφισβήτηση τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτά. Εν συνεχεία δήλωσε πως και το εν λόγω ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης. Από πλευράς μας καταγγείλαμε την επιλογή του Υπουργείου να μεταθέτει την ευθύνη στον εκπαιδευτικό για την επί πληρωμή απόκτηση του ΠΠΔΕ και έξω από τις σπουδές στο δημόσιο, κρατικό πανεπιστήμιο. Η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα από τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση. Τέλος, δήλωσε αδιαφορία για τις επιπτώσεις των συγχωνεύσεων τμημάτων και απέφυγε να απαντήσει για την εξίσωση των Θεατρικών Σπουδών ΑΕΙ με τις ιδιωτικές και μη δραματικές σχολές σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εκπαίδευση, που στην ουσία παρακάμπτουν το άρθρο 16 του Συντάγματος

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η πρόθεση για μοριοδότηση προσόντων των εκπαιδευτικών και η εκ των προτέρων ειλημμένη απόφαση για μη κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμο, σταθερό προσωπικό. Οι απαντήσεις του υφυπουργού φανερώνουν την πρόθεση του Υπουργείου να εφαρμόσει τον «κόφτη» στη στελέχωση της εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι, δεν εφησυχάζουμε! Το υπουργείο και η κυβέρνηση μας κήρυξαν τον πόλεμο!

Δε συμβιβαζόμαστε! Λέμε όχι στους διορισμούς με το σταγονόμετρο! Δεν ενισχύουμε το κυνήγι απόκτησης προσόντων! Απαιτούμε σεβασμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από το πτυχίο. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην προϋπηρεσία μας!

Δεν μπαίνουμε στο τρυπάκι του αλληλοσπαραγμού και των μεταξύ μας προστριβών. Συνεχίζουμε τον αγώνα συλλογικά και μαζικά. Κανένας/καμία συνάδελφος/συναδέλφισσα χωρίς δουλειά! Κανείς/καμιά απολυμένος/απολυμένη!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Παρασκευή 16/03 το Υπουργείο Παιδείας κλιμακώνοντας την αγωνιστική μας δράση!

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Καλούμε σε νέα συνέλευση του Συντονιστικού την Τετάρτη 14/3 στις 6μ.μ. στη ΔΟΕ.


 

2 Σχόλια

  1. Το Υπουργείο Εκμετάλλευσης και Ξεφτίλας έχει πολλάκις πεί ότι δε θα γίνουν διορισμοί ως το 20178 και κατά τα άλλα γίνονται διαμαρτυρίες και ξεσηκωμοί… Ας γίνει η αρχή από τις πουστιές και τις λαμογιές στους πίνακες, για να βολεύεται ΔΙΠΛΑ στο σπιτάκι του ο κάθε ακαμάτης του ιδιωτικού, που δεν πάτησε ούτε για πλάκα σε εξεταστικό κέντρο να δώσει ΑΣΕΠ και μετά ξεσηκωνόμαστε και για τα υπόλοιπα…..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...