Home / HEADER-NEWS / Συντονιστικό Αναπληρωτών – Δελτίο Τύπου κοινής σύσκεψης

Συντονιστικό Αναπληρωτών – Δελτίο Τύπου κοινής σύσκεψης

Δημοσιεύτηκε: 7:19 πμ Μάρτιος 15th, 2018  


sidonistikoanapliroton@gmail.com                                                                                                                                                             14/3/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ,  ΣΕΜΦΕ

Την Τετάρτη 14/3 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του Συντονιστικού στη ΔΟΕ. Στην διαδικασία της συνέλευσης συμμετείχαν μαζικά με τις αποφάσεις των Γ.Σ. συνάδελφοι από τους φοιτητικούς συλλόγους του Μαθηματικού, του Φυσικού, της Φιλοσοφικής και της ΣΕΜΦΕ.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος στις 2 και 9 Μαρτίου ανέδειξαν την ανάγκη πανεκπαιδευτικού μετώπου ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται από κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Ως ζητήματα αιχμής αναδείχτηκαν τα εργασιακά δικαιώματα και η διαχρονική προσπάθεια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας για αποσύνδεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία. Πτυχία απαξιωμένα, διαρκής κατάρτιση και εργασιακή ανασφάλεια είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων. Το Π.Π.Δ.Ε. συνδεδεμένο με την επιδίωξη προσοντολογίου στο σύστημα πρόσληψης/διορισμών των εκπαιδευτικών αποτελούν στρατηγική επιλογή αμφισβήτησης και αποκλεισμού από το δικαίωμα στην εργασία. Την ίδια στιγμή, η διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και η καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών συνδέεται άρρηκτα με την καταστροφή θέσεων εργασίας.

Η μάχη για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, η κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων όπως καταγράφονται από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, είναι το μοναδικό αίτημα που μπορεί να συσπειρώσει και να ενώσει το εκπαιδευτικό κίνημα! Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα, τον συντονισμό όλων των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές μας!

16/3 όλοι και όλες στην πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στη 1μ.μ.!

Με βάση τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προτείνουμε και καλούμε σε:

  • Νέα πανελλαδική συνέλευση αγώνα στις 16/3 αμέσως μετά τη συγκέντρωση για την οργάνωση της συνέχειας των κινητοποιήσεων.
  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 22/3.
  • Παρεμβάσεις και δράσεις στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.
  • Αγωνιστική συμπόρευση με τους συμβασιούχους στο υπόλοιπο δημόσιο (υγεία, ΟΤΑ, Υπ. Πολιτισμού, κ.α.). Το δικαίωμα στην μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, την κατοικία, το σύνολο των κοινωνικών αγαθών είναι αδιαπραγμάτευτα! Δηλώνουμε αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της κινητοποίησης ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στις 14/3.
  • Συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 16/3 στις 9π.μ. ενάντια στην απόφαση για διάσπαση της σχολής του Φ.Π.Ψ.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ!

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...