Home / HEADER-NEWS / Συνάντηση εργασίας Γαβρόγλου με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Συνάντηση εργασίας Γαβρόγλου με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δημοσιεύτηκε: 8:59 μμ Μάρτιος 30th, 2018  


Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα τρέχοντα θέματα και οι δραστηριότητες που προγραμματίζει το Ίδρυμα για το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε για τις προκηρύξεις ανοιχτών διαγωνισμών σχετικά με τη σίτιση, την καθαριότητα και τη συντήρηση των φοιτητικών εστιών σε όλη την Ελλάδα ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο των απευθείας αναθέσεων.

Ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των συνεργασιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με το κάθε Πανεπιστήμιο ξεχωριστά για το θέμα των φοιτητικών εστιών αφού είναι γνωστό ότι έχει ζητηθεί από τα Πανεπιστήμια να υποβάλουν συγκεκριμένες μελέτες για τα έργα συντήρησης που απαιτούνται.

Ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Δ. Ζέρβας και ο Αντιπρόεδρος Π. Γεωργόπουλος ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν κυρίως σε ό,τι αφορά στην εκκαθάριση και στο κλείσιμο παλαιότερων έργων και προγραμμάτων (ακόμη και προ του 2009) καθώς και των αντίστοιχων τραπεζικών λογαριασμών (120 λογαριασμοί με περίπου 27 εκ. ευρώ).

Ο Υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των ελέγχων στα συγκεκριμένα έργα και προγράμματα, το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων και την ορθολογικοποίηση του λογιστικού συστήματος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...