Home / HEADER-NEWS / Συμμετοχή του «Russian Word»στη 35η International Publishers Exhibition στη Θεσσαλονικη

Συμμετοχή του «Russian Word»στη 35η International Publishers Exhibition στη Θεσσαλονικη

Δημοσιεύτηκε: 11:12 μμ Μάρτιος 17th, 2018  


ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ…

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο “The MET Hotel”, στη Θεσσαλονίκη, η 35η   Διεθνής Έκθεση Εκδοτών. Πρόκειται για το πιο σημαντικό και έγκυρο, στο είδος του, γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο από International Publishers, ετήσιο «ραντεβού» εκείνων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο της εκπαίδευσης με σκοπό την προβολή και την προώθηση υλικού που αφορά την εκμάθηση των ξένων γλωσσών, καθώς και την ανάδειξη από εξέχοντες ειδικούς του συγκεκριμένου χώρου επίκαιρων ζητημάτων γύρω από τη μεθοδολογία της διδασκαλίας τους.

Στη φετινή διοργάνωση, στο πρόσωπο του Κέντρου ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού «Russian Word» εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά και η ρωσική γλώσσα. Κι έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι, που σε αυτή την «παρθενική» μας εμφάνιση εκεί, το stand μας, μια αληθινή μικρογραφία της Ρωσίας μέσα στους πολυτελείς και φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου, κέρδισε, κατά γενική ομολογία, τις εντυπώσεις όλων, εκθετών αλλά και επισκεπτών, λειτουργώντας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ως πόλος έλξης άλλοτε της απλής περιέργειας και άλλοτε του ειλικρινούς ενδιαφέροντός τους να «γνωριστούν» άλλοι λίγο καλύτερα και άλλοι μόλις για πρώτη φορά με τη «μυστηριώδη» ρωσική γλώσσα και τον πολιτισμό της χώρας προέλευσής της.

Από την πλευρά μας δε, είναι αδύνατο να κρύψουμε την απερίγραπτη χαρά μας, την ικανοποίηση, τη συγκίνηση αλλά και την ευγνωμοσύνη μας για τον καταιγισμό των ερωτήσεων που δεχτήκαμε γύρω από την εν γένει δραστηριότητά μας τόσο προς την κατεύθυνση της διδασκαλίας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας όσο και προς την περαιτέρω ανάδειξη του ρωσικού πολιτισμού στην Ελλάδα, για τις εξετάσεις πιστοποίησης, τις δυνατότητες εκπαίδευσης στη Ρωσία, τη συμμετοχή σε προγράμματα ταχύρρυθμων θερινών μαθημάτων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας  κλπ.

Ιδιαιτέρως, ωστόσο, αξίζει να επισημανθούν οι δύο επιμέρους εκδηλώσεις του κέντρου μας που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της εκθέσεως. Γίνεται συγκεκριμένα λόγος για την παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης καθώς και των δυνατοτήτων υποτροφίας για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εκεί τις σπουδές τους. Τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους ενημερωτικού χαρακτήρα ανέπτυξαν στο ελληνικό κοινό με τη βοήθεια, σε ρόλο διερμηνέα, του κου Νικολάου-Ευγένιου Μουρούζη, σπουδαστή του «Russian Word», επιπέδου С1, η κα Е. Аrkhipova, υπεύθυνη του Τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του πανεπιστημίου και ο κος D. Ptyushkin (Αναπληρωτής Διευθυντής του αρμόδιου για τις εξετάσεις στη γλώσσα Εξεταστικού Κέντρου του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης), ως εκπρόσωποι του ως άνω Πανεπιστημίου, οι οποίοι προσκλήθηκαν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως στη φετινή διοργάνωση ειδικά για το λόγο αυτό.

Την ως άνω παρουσίαση, της οποίας προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός της Διευθύντριας του «Russian Word» Τ. Μ. Ζουραβλιόβα, ακολούθησε η επίσημη τελετή απονομής των πτυχίων της ρωσικής ως ξένης γλώσσας στους εκατόν τριάντα (130) επιτυχόντες της χειμερινής εξεταστικής περιόδου που διενεργήθηκε από το αρμόδιο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στη γλώσσα Εξεταστικό Κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 17 &18 Φεβρουαρίου 2018. Τα πτυχία απένειμε ιδιοχείρως στους σπουδαστές ο κος Д. Птюшкин συγχαίροντάς τους για την επιτυχία τους. Και αυτή η επιμέρους εκδήλωση έλαβε χώρα σε μια εξαιρετικά ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι που κατέφτασαν και συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα «Sirocco» του «The MET Hotel» όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη αλλά κι από όλες τις γωνιές της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Αλεξάνδρεια, Καβάλα, Κατερίνη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Σέρρες, Δράμα κ.α.). Μεταξύ των παρευρεθέντων συγγενείς και φίλοι των επιτυχόντων αλλά και εις έκαστος από τους καθηγητές, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του οποίου πορεύτηκε ο κάθε σπουδαστής το δρόμο προς την επιτυχία.

Το δικό μας επίλογο στην 35η Διεθνή Έκθεση Εκδοτών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δε θα μπορούσαν παρά να αποτελούν οι ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλα ανεξαιρέτως εκείνα τα πρόσωπα, που το καθένα από το πόστο του και υπό την ιδιότητά του συνέβαλλε στην απολύτως επιτυχημένη παρουσία του Κέντρου μας εκεί.

Έτσι, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας καταρχάς στους ίδιους  τους «οικοδεσπότες» μας, τους επικεφαλής της φετινής διοργάνωσης και όλους τους ανθρώπους –υπευθύνους της 35ης   Διεθνής Έκθεσης Εκδοτών – για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξαν, για τη μοναδική φιλοξενία και τον υποδειγματικό επαγγελματισμό τους.

Για μια ακόμη φορά θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε την τιμή που μας έκαναν η κα Е.  Аrkhipova και ο κος D. Ptyushkin να αποδεχτούν την πρόσκληση και να βρεθούν κοντά μας ως εκπρόσωποι του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιώντας την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Πανεπιστημίου τους και για το λόγο αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας επιθυμούμε να εκφράσουμε και στους συναδέλφους – καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την απονομή των πτυχίων μεταξύ άλλων και στους «δικούς» τους επιτυχόντες της χειμερινής εξεταστικής περιόδου 2018.

Αξίζει, τέλος, να σταθούμε στους εθελοντές μας, στους σπουδαστές του «Russian Word», σε εκείνους που στελέχωσαν το «ρωσικό» stand, «πλημμυρίζοντάς» το με ζωντάνια κι ενθουσιασμό αλλά και σε όσους έδωσαν τον «καλύτερο τους εαυτό» από οποιοδήποτε πόστο χρειάστηκε, καθώς άπαντες με την ανιδιοτελή προσφορά τους συνέβαλαν τα μέγιστα σε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του εκπαιδευτικού μας κέντρου και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Αγαπητοί φίλοι της ρωσικής γλώσσας και του ρωσικού πολιτισμού!

Εις το σύντομο επανιδείν!

Mediacenter Russian Word.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

03/2018


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...