Home / HEADER-NEWS / Σ.Ε.Π.Ε. Αιγάλεω – Η ΚΕΔΕ απαιτεί εμείς απαντάμε

Σ.Ε.Π.Ε. Αιγάλεω – Η ΚΕΔΕ απαιτεί εμείς απαντάμε

Δημοσιεύτηκε: 3:36 μμ Μάρτιος 14th, 2018  


Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την προσπάθεια του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη να αναμειχθεί και να έχει λόγο σε θέματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχίζει την προκλητική απέναντι στην εκπαίδευση στάση και το πνεύμα όξυνσης που καλλιέργησε σε όλο το χρονικό διάστημα πριν από την ψήφιση του άρθρου 33 του ν.4521/2018 που αφορά την υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Συνεχίζει ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου από την πολιτεία να προωθεί την απόφαση της ΚΕΔΕ (Δεκέμβρης 2016) με την οποία διεκδικεί το πέρασμα των νηπιαγωγείων αρχικά στην αρμοδιότητα της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί θεωρούμε πως μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση ώστε να διεκδικήσουμε την απόλυτη εφαρμογή της δίχρονης σε όλη την επικράτεια.

Το άρθρο ορίζει ως αποκλειστικό χώρο φοίτησης των προνηπίων για 205 Δήμους της χώρας το νηπιαγωγείο, και σε βάθος τριετίας όλη την επικράτεια. Για να πραγματοποιηθεί αυτό και να μην μείνει κενό γράμμα πρέπει να συνοδευτεί με γενναία χρηματοδότηση για ανέγερση νέων νηπιαγωγείων και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με τους όρους και τις διαδικασίες που το εκπαιδευτικό κίνημα βάζει.

Οφείλει η πολιτεία να λειτουργήσει μακριά από τις δεσμεύσεις στους δανειστές και μακριά από τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ .

Ο κ. Πατούλης συνεχίζει να διαδίδει ανακρίβειες σε σχέση με τις θέσεις εργασίας και επιμένει  να προκαλεί.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως πάγια θέση της ΚΕΔΕ παραμένει ότι η εφαρμογή αυτής της διάταξης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία πετυχημένων δομών ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και θα κινδυνεύσουν χιλιάδες θέσεις εργαζομένων .

Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργαζομένων αφού αυτές διασφαλίζονται από τις χιλιάδες παιδιών έως τεσσάρων που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς ,αντίθετα θα πολλαπλασιαστούν αφού για μικρότερα παιδιά αντιστοιχούν περισσότεροι εργαζόμενοι. Οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν από τις πολιτικές τις λιτότητας και την ελαστική και μη μόνιμη εργασία. Επίσης η μετατροπή των παιδικών σταθμών σε βρεφονηπιακούς είναι ένα κόστος που δεν θέλει η ΚΕΔΕ να το αναλάβει.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία από τους Δήμους με στόχο να αποτυπωθεί η υφιστάμενη κατάσταση αλλά και να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό.

Στην επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αποστολής των συγκεκριμένων στοιχείων προκειμένου, όπως αναφέρει, «να διαμορφώσουμε την πραγματική κατάσταση και να τεκμηριώσουμε την θέση μας για τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιασθούν από την εφαρμογή της

Δίνει αρμοδιότητες που η Τ.Α δεν έχει.

γ) Λαμβάνοντας υπόψη την δυναμικότητα των τμημάτων στα Νηπιαγωγεία, τον αριθμό των τμημάτων που θα απαιτηθούν καθώς και τον αριθμό των αιθουσών.

δ) Το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα απαιτηθεί για την λειτουργία των επιπλέον τμημάτων αυτών.

Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ πως τα παραπάνω είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Υποχρέωση της Τ.Α σύμφωνα με τον νόμο είναι να παραχωρήσουν ή να μισθώσουν χώρους έτσι ώστε να φοιτήσουν όλα τα προνήπια που διαμένουν στον δήμο τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Αντ’ αυτού συνεχίζουν να προκαλούν επεμβαίνοντας σε τομείς που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, όπως ο αριθμός των αιθουσών που θα χρειαστούν για την φοίτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο όπως και ο αριθμός των εκπαιδευτικών –νηπιαγωγών που θα χρειαστούν για την λειτουργία αυτών των τμημάτων.

Τελειώνοντας η επιστολή αναφέρει: «Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Ξεχνά ο κ. Πατούλης πως αποκλειστικός αρμόδιος για την εκπαίδευση των παιδιών στην χώρα μας είναι το Υπουργείο Παιδείας.

Αποκαλύπτει  επίσης, ότι μετά από πιέσεις της ΚΕΔΕ στερήθηκαν και αποκλείστηκαν χιλιάδες προνήπια σε όλη την επικράτεια από τη Δημόσια και Δωρεάν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή/εκπαίδευση. Ο κ.Πατούλης και η ΚΕΔΕ βοήθησαν την πολιτεία να απαλλαγεί από την υποχρέωση για τη δημιουργία δομών σε όλη την επικράτεια. Είναι άλλωστε γνωστές και σχέσεις με υπερεθνικούς οργανισμούς που εργάζονται για την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Δομών. Είναι γνωστό πως η ΚΕΔΕ εξυπηρετεί την πολιτική της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, ότι έχει εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των Δανειστών.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτό σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικότητας, κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης των γονέων, σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν να μετατρέψουν αυτό το δικαίωμα σε εμπόρευμα.

Δηλώνουμε επίσης πως θα αγωνιστούμε για την καθολική εφαρμογή του νόμου για την φοίτηση όλων των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο, από την επόμενη σχολική χρονιά.

Δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο και σε όλη την επικράτεια.

Ο αγώνας μας για Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση θα αφορά τόσο την ΚΕΔΕ των βάουτσερ και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων όσο και την κυβέρνηση  των μνημονίων, της αδιοριστίας και την εκποίησης των κοινωνικών δομών και του Δημόσιου πλούτου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...